Olivander
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Olivander
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Na początku szóstego tomu mamy wyraźny trop, że coś się stało. Sklep jest zamknięty. Od przeczytania pierwszego tomu mam przekonanie graniczące z pewnością, że pan Olivander okaże się bardzo ważny, no, przynajmniej dość ważny. Fakt, że ta strzelba od pierwszego tomu jeszcze nie wypaliła (poza Primaris Incantatum czy jak to się tam...) sugeruje, że kiedy już wypali może to zrobić bardzo spektakularnie.....
|
![]() ![]() ![]() |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Hito @ 11.01.2006 18:15) ![]() Powiem tak - Twój post mnie nie przekonał, nie znalazłem w nim logicznego argumentu i podstawy do zmiany stanowiska. Ja nie napisałem, że Rowling pisze HP na pałę, ale czy to oznacza, że wiemy, co będzie w VII tomie? Nie, tylko ona to wie. A miejsce dla Olivandera zawsze się może znaleźć. Co za problem zabić w pierwszej połowie książki trzy czwarte Zakonu? Poza tym, tak bardziej realistycznie, skąd Zakon, Ron czy Hermiona mają znać lokalizację czterech pozostałych Horcruxów? Czy Harry na pewno nie bedzie potrzebował pomocy ,,z zewnątrz''? Po pierwsze skąd Ollivander ma znać lokalizacje horcruxów?? Po drugie dlaczego chcecie, aby aż tyle osób dotąd mało znanych w tej książce (R.A.B. , brat Dumbla, Ollivander) stali się nagle jej prawie głównymi bohaterami. Pewne jest to, że brat Dumbla żyje więc jest duże prawdopodbieństwo, że będzie pomagać Harry'emu swoją obecnością, a R.A.B. napewno zostawił wskazówki pomocne dla Harry'ego (nie wykluczone, że żyje więc też może będzie pomagać fizycznie Harry'emu) więc chcecie wkręcić tu jeszcze Ollivandera?? Ani nie jest pewne czy żyje, ani nie jest pewne czy wie coś o horcruxach więc wychodzi mi, że po prostu jest nie potrzebny w tej książce i tyle, ale szanuje wasze zdanie i być może przekonam się niedługo, że się myliłem, a wy mieliście racje... Pozdrawiam! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:25 |