Olivander
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Olivander
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Na początku szóstego tomu mamy wyraźny trop, że coś się stało. Sklep jest zamknięty. Od przeczytania pierwszego tomu mam przekonanie graniczące z pewnością, że pan Olivander okaże się bardzo ważny, no, przynajmniej dość ważny. Fakt, że ta strzelba od pierwszego tomu jeszcze nie wypaliła (poza Primaris Incantatum czy jak to się tam...) sugeruje, że kiedy już wypali może to zrobić bardzo spektakularnie.....
|
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Oczywiscie, ze Olivander odegra wazna role! W pierwszym tomie odegral zllowieszcza role, ale pojawil sie w IV w lepszym swietle.
Teraz prosze o pomoc, bo jednak te pol roku minelo od ostaniego mego czytania VI tomu,a lekkomyslnie go pozyczylam i jeszcze nie odzyskalam. Pamietam,ze byla taka rozmowa, wzmianka raczej. To chyba bylo a propos znikniecia Olivandra i tego,ze zle by go bylo miec nie po swojej stronie. Acha, i czy taki czarodziej jak on dalby sie tak latwo zabrac? O ile sie nie myle w jego sklepie nie bylo zadnych zniszczen? Mysle,ze on udal sie w ukrycie. Nie wydaje mi sie,zeby byl po stronie Voldemorta. Jest ponad to. Jezeli nie jest to ineteres przekazywany z pokolenia na pokolenie, zobaczcie od kiedy Olivander prowadzi interes ^^". Nie opowiedzial sie jednak Olivander jednozncznie po ktorej jest stronie. A przynajmniej nie zostalo to opisane. Ze wzgledu na wiek i profesje, jest dla mnie taka niepokojaca pokroju Dumbledora. A co jezeli czeka w ukryciu na roztrzygniecie? A potem sie opowie po wlasciwej stronie? Nie, wtedy by sie nie pojawial znowu. Ale warte jest zauwazenia, ze dwie rozdzki, ta Harry'ego i Voldemorta, pochodza od tego samego feniksa. Jezeli wiec feniks nie byl prezentem Olivandra dla Dumledora, to Dumbledore musial mu ufac na tyle,ze pozwolil oddac dwa piora, jakze poteznego feniksa. A jezeli rzeczywiscie byl to feniks Olivandra (to juz czyste wymyslanie, nie ma na to przekonujacych dowodow w tekscie), to feniks powinien wrocic do starego wlasciciela? ...Niaaaeee.... Tak sobie zapisuje tok myslenia. Czy Olivander sie pojawi? A powiedzcie mi, czy znacie jakas ksiazke, w ktorej bylo napisane, ze "nie byl pewny czy go lubi" i ta postac sie potem nie pojawila? Ja tez odpierwszego tomu zwrocilam uwage na Olivandra. On i ten czarodziej, ktorego Dumbledore pokonal w czasie II wojny swiatowej bardzo mnie intryguja, bo czuje sie,ze na pewno wroca, a poniewaz wroca w osatniej czesci, odegraja znaczaca role, jednak wie sie o nich tak malo. Niedosyt. Jezeli Olivander nie odegra waznej roli w VII czesci, to sobie ustawie w opisie cos w stylu Katona. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 17:17 |