Konkurencyjny Temat O Urokach Lublina, Polska B?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Konkurencyjny Temat O Urokach Lublina, Polska B?
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może i Neptuna nie mamy, ale za to nasz ukochany, nieszczęśnie obsrany przez gołębie płk. Piłsudski trzyma klasę. Nie wspomnę już nawet nic o jedynej ostoji zieleni w naszym mieście zwanej Parkiem Saskim, która w sam raz nadaje się na wiosenne wypady ze szkoły w celach blizej nieokreślonych. No i tak poza tym to sporo tałatajstwa w dresikach się plącze po ulicach, więc kwestia bezpieczeństwa w Lublinie jest mocno zachwiana, ale jakoś się żyje (nie jest łatwo, szare blokowiska moim zyciem, moi ludzie, moje miasto a ja w nim, ziomków stos ;D). No i tak poza tym to wcale nie czuję że jesteśmy najbiedniejszym regionem UE, przecież tyle tu perspektyw.....(dlatego wyjeżdżam czem prędzej do W-wy na studia). Reasumując: fajno, fajno tu.
Liczę na support lubleskiej części forumowiczów (>>Syriusz, Cat...). Pora chyba zareklamować naszą kochaną mieścinę. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE No i stąd pochodzi Ani Mru Mru ![]() btw, słyszalem że Marcin(a może ten drugi?) miał ostatnio poważny wypadek na nartach. Może i przesadziłem w pierwszym poście, krytykując moje miasto, ale prawdą jest że chcę się stąd wyrwać. Głównie dlatego że interesuje mnie SGH w Warszawie. Wiadomo że Lublin to typowe miasto uniwersyteckie (więc czemu chcę stąd wyjechać?), którego życie kulturalne jest ściśle związane z ilością przebywających tu studentów. Jednakże to nie ustanawia Lublina jakąs metropolią (co do prawdy jest to największe miasto na wschód od Wisły) i nieraz można odczuć pewnego rodzaju separację od tzw. "Polski A". Coś się ruszyło na tym naszym Wschodzie, jakieś inwestycje, centra handlowe, życie kwitnie no i wreszcie się wzięli za naszą infrastrukturę. Nie będę więc narzekał. Inną sprawą jest mentalność ludzi (ściśle związana z biedą i bezrobociem) i może odniosłem inne wrażenie jak Wy, ale źle się dzieje pod tym względem w Państwie Polskim. Wcale nie mam na myśli tego, że pojadę gdzie indziej, bo tam jest bezpieczniej ( shit happens everywhere).Jestem pod tym względem przewrażliwiony od czasu wypadku z października związanego z moim kumplem. Nie będę drążył tej kwestii.Wracając do głównego wątku, Lublin rozwija się i mam nadzieję że będzie to nadal szło w tym dobrym kierunku. Knajp u nas w brud, mamy zamarznięty obecnie zalew (ale latem nie radzę się kąpać). No i kto nie był na Majdanku, ten musi koniecznie się wybrać, choć zwiedzanie obozu koncentracyjnego nie należy do wesołych atrakcji. No i tak kończąc ten wywód, aż przykro mi się zrobiło na myśl, że chcę zostawić tę krainę mlekiem i miodem płynącą, ale jeszcze wrócę do tych pól malowanych zbożem rozmaitem, pozłacanych pszenicą..... -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:53 |