Ogólna Ocena "księcia Półkrwi"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ogólna Ocena "księcia Półkrwi"
Ania* |
27.01.2006 21:50
|
Unregistered |
Może i subiektywna, ale ocena bez jakichś większych spojlerów - ogólna budowa, zarys fabuły.
VI tom sagi o Harry'm Potterze zdecydowanie różni się od innych. Jest mrocznie, tajemniczo zagadkowo. Fabuła skupia się na poznawaniu osobowści Toma Riddle'a i tajemnicy jego nieśmiertelności i odkrywaniu tożsamości tytułowego Księcia Półkrwi. To główne wątki fabuły. W VI części ponownie spotykamy bliźniaków, Zgredka, Stworka, Billa, Hardzodziobka Lunę i... Fleur. Zmienia się minister magii, nauczyciel OPCM, SPOJLER! ->Eliksirów <- /SPOJLER! Widać, że Święta Trójca dojrzewa. Jest... inaczej. Książka zmusza do myślenia bardziej niż poprzednie części. Moim ulubionym tomem pozostaje jednak "Zakon Feniksa". W "Księciu Półkrwi" Rowling nie opisuje z taką dokładnością m.in. lekcji, działania Zakonu. "Książę Półkrwi" plasuje się jednak na drugim miejscu, ex aequo z Czarą Ognia. Gorąco zachęcam do przeczytania najnowszego tomu. Wyjeżdżam na 10 dni na narty, ale jutro postaram opublikować się mniej spojlerową opinię. W tym temacie możecie także dodać coś od siebie /kkate Ten post był edytowany przez kkate: 29.01.2006 17:35 |
avalanche |
29.01.2006 17:05
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
o
El. to podobnie coś jak u mnie. chociaż pierwsze trzy książki to mogłaby być jako jedność u mnie na pierwszym miejscu XD taki sentyment mam, tyle że do trzeciej największy ^^ Ten post był edytowany przez avalanche: 29.01.2006 19:04 -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:04 |