Świat Magiczny..., Hogwart, mugole a czarodziejski świat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Świat Magiczny..., Hogwart, mugole a czarodziejski świat
Wróżka14 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 06.12.2005 ![]() |
W książce wspomniano obszerniej jedynie o trzech "normalnych' szkołach (bez nauczania CM zamiast OPCM), a przecież krajów jest o wiele, wile więcej. Zastanawiam się (zakładając, że jest tylko kilka góra kilkanaście szkół), czy magia mogła sprawić, ze wszyscy uczniowie (może nawet nieświadomie) mówili ( w tym przypadku) po angielsku.
Z drugiej strony w HPiCO widać wyraźnie, ze uczniowie z Bułgarii i Francji mają pewne niedociągnięcia w nauce angielskiego (ale umieli dużo), a uczniowie Hogwartu w ich językach "anie mee ani bee". Może gdzieś o tym wspomniano, ale ja nie zauwazyłam. Ten post był edytowany przez Wróżka14: 01.02.2006 15:35 -------------------- wskrzeszam martwe tematy!!!
nie używam 'edytuj' jestem n00bkiem !!! sse. |
![]() ![]() ![]() |
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
Ale gdyby powiedzmy taki Ron chodziłby do mugolskiej szkoły (mieszka na wsi więc zakładam ,zę w okolicy nie ma zbyt wielu czarodzieji) to chyba trochę znałby sie na zachowaniu mugoli,skoro przebywałby z nimi ładne parę lat.A z tego co wiemy nawet nie umie posługiwać się telefonem.
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:42 |