Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Męczy mnie pewna sprawa.
Otóż co to była za substancja w jaskini co ją Dumble wypił? I czy słowa przez niego wypowiadane były rzeczywiście słowami Dumbla? Czy może był to 'zapis' słów R.A.B.'a? Aha sorki za angielski tytuł... tak mnie jakoś wzieło na nie ![]() -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kulafior |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 01.02.2006 ![]() |
QUOTE(Katarn90 @ 01.02.2006 14:12) mnie ciekawi co innego. Trzmiel nie mógł zbliżyć dłoni do napoju, ale mógł go wypić za pomocą kielicha, czy czegoś tam. Nie mógł zatem napełnić kielich i wylać eliksir na ziemię, i tak aż się skończy? A wracając do tematu: ja sobie wyobrażałem, że on widzi inferiusów. Hm, no nie wyfaje mi się. Nie pytaj... ALe w książce było nawet, jak Dumbel zasłabł, że Harry szybko podtrzymał kielich, bo prawie wylałaby się z niego mikstura... Więc to raczej niemożliwe. QUOTE(harajuku girl @ 01.02.2006 15:51) Może ten eliksir urzeczywistniał (w jaźni tego, kto go wypił) największe obawy i lęki? Mogł działać na każdego idywidualnie, tak jak dementorzy... Nie wiem, w książce nie ma żadnych wskazówek. To z kolei wydaje mi się nieco zbyt banalne, wdodatku po reakcji Trzmiela możemy sądzić, że jeżeli tak to dizałało to było 100x mocniejsze od dementorów. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 12:53 |