Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Męczy mnie pewna sprawa.
Otóż co to była za substancja w jaskini co ją Dumble wypił? I czy słowa przez niego wypowiadane były rzeczywiście słowami Dumbla? Czy może był to 'zapis' słów R.A.B.'a? Aha sorki za angielski tytuł... tak mnie jakoś wzieło na nie ![]() -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
Mi na początku, kiedy czytałam po angielsku, wydawało się, że jest to jakiś eliksir przywołujący wspomnienia. Chodzi mi o to, że wydawało mi się, że przez Dumbledore'a "przemawiają" te dzieci, które młody Riddle zabrał do jaskini, żeby je pognębić. Tak po raz pierwszy mi się to skojarzyło. Dopiero kiedy później czytałam drugi raz trochę mi to nie pasowało. Myślę, że ten eliksir wywołuje majaki, połączone z ogromnym bólem. Dumbledore widział jakieś demony, czy potwory, przy czym zwijał się z bólu, niekoniecznie fizycznego.
-------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 12:50 |