Mleczna Droga, Kołysanka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mleczna Droga, Kołysanka
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Zaśnij, Albusie, zmęczony na wieki.
Ocal wzrok przed piekłem i opuść powieki. Wyruszysz Mleczna Drogą W uczęszczany trakt I spotkasz tych, co z Tobą Szukają swoich gwiazd. Ich zapał będzie kwitł, gdy dadzą swoje słowo, Że gdy odnajdą świt Podzielą się nim z Tobą. Jutrzenka utuli zgryzotę. Pozwoli jej stać się motylem. Poczwarka przerazi nas lotem, I w końcu porzuci, gdzieś w tyle. Obetrzymy łzy, Zmieszane z popiołem. Odpoczniesz zmeczony Nieustajacym bojem. Wygranym. Ten post był edytowany przez MaryStebbins: 10.02.2006 16:03 |
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Gdyby nie tematyka (nic nie poradzę, że bawią mnie do łez 'potterowskie' liryki) to bym pochwalił. Zapomnę więc na chwilę (co nie jest tak trudne, szczególnie w pierwszym wierszu, skądinąd słabszym) o kim te wiersze są. Pierwszy jest dość banalny. Ale to nic. Jest sprawnie napisany. Czytałem takich wierszy w życiu setki, ale nie przeszkadza mi to w czytaniu kolejnego. Nie rozumiem wprawdzie co ta poczwarka porzuci gdzieś w tyle, bo porzucić trzeba coś lub kogoś. 'Obetrzymy' zaś, składam na karb literówki.
Kołysanka ma rytm jaki lubię. Szkoda, że ostatnie wersy poszczególnych zwrotek nie rymują się ze sobą w jakiejś formie. Spoiło by to bardziej całość. Muszę się też przyznać, że nie rozumiem za bardzo o co chodzi, ale nie muszę. Ma być kołysanka i jest. Buja mnie. Tylko po co użyłaś tak niepoetyckiego słowa jak 'tolerancja'? To słowo tu wyje. Prawie tak jak ten nieszczęsny Regulus. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 22:11 |