Ogólna Ocena "księcia Półkrwi"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ogólna Ocena "księcia Półkrwi"
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Może i subiektywna, ale ocena bez jakichś większych spojlerów - ogólna budowa, zarys fabuły.
VI tom sagi o Harry'm Potterze zdecydowanie różni się od innych. Jest mrocznie, tajemniczo zagadkowo. Fabuła skupia się na poznawaniu osobowści Toma Riddle'a i tajemnicy jego nieśmiertelności i odkrywaniu tożsamości tytułowego Księcia Półkrwi. To główne wątki fabuły. W VI części ponownie spotykamy bliźniaków, Zgredka, Stworka, Billa, Hardzodziobka Lunę i... Fleur. Zmienia się minister magii, nauczyciel OPCM, SPOJLER! ->Eliksirów <- /SPOJLER! Widać, że Święta Trójca dojrzewa. Jest... inaczej. Książka zmusza do myślenia bardziej niż poprzednie części. Moim ulubionym tomem pozostaje jednak "Zakon Feniksa". W "Księciu Półkrwi" Rowling nie opisuje z taką dokładnością m.in. lekcji, działania Zakonu. "Książę Półkrwi" plasuje się jednak na drugim miejscu, ex aequo z Czarą Ognia. Gorąco zachęcam do przeczytania najnowszego tomu. Wyjeżdżam na 10 dni na narty, ale jutro postaram opublikować się mniej spojlerową opinię. W tym temacie możecie także dodać coś od siebie ![]() Ten post był edytowany przez kkate: 29.01.2006 17:35 |
![]() ![]() ![]() |
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
1.Zakon Feniksa przypadł mi do gustu Zakonem <;p>, Gwardią Dumbledore'a. Tonks i Luną.
2.Czara Ognia była ciekawa przez Turniej Trójmagiczny, te całe poznawanie zaklęć. 3.Książę Półkrwi - mroczny, parring R/Hr <;p> 4.Komnata Tajemnic to notabene ulubiony tom HP mojego brata. Mnie spodobał się przez T.M Riddle'a i nutkę tajemniczości. 5. Więzień Azkabanu był świetny, ale za spokojny. Przygotowywując się do konkursu wiedzy o HP zauważyłam, że mało tam konkretnych informacji, wszystko się... ślimaczy? 6. Kamien Filozoficzny jest najkrótszy, 3/4 roku szkolnego pominięte. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 23:14 |