Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ten temat już był, ale sądzę, że można go reaktywować, bo jest częścią kultury..
Czytacie/ oglądacie/ rysujecie coś?? Ja ostatnio zacząłem oglądać Fushigi Yuugi ![]() -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Najpierw były dubbingowane przez Włochów cudowne anime na Polonii 1. Boże, co to były za czasy... Yattaman, Królestwo Kalendarza (ach, widziałam ostatnio powtórkę!), Sally Czarodziejka... Później, jak większość, Sailor Moon (chociaż wytrzymałam tylko dwie pierwsze serie - ile ich w końcu było?) i, pod wpływem przyjaciela, Dragon Ball. Do dzisiaj pamiętam odcinek, w którym ginął Szatan Serduszko (zabić tłumacza :[), wtedy byłam już oświeconym dzieckiem (bo wcześniej nawet nie wiedziałam, że to co oglądam, to anime :D) i wiedziałam, że w oryginale nosi on imię Piccolo. Ale, wracając do tematu: odcinek się skończył, ja siedzę zapłakana przed telewizorem, a tu puszczają reklamę "Szampan Piccolo - rozkręci każdą imprezę!". No myślałam, że kogoś zabiję.
Byli jeszcze Rycerze Zodiaku (jak to szło po japońsku? Saint Seiya?), wtedy zaczęłam czytać Kawaii. Później Slayers, Magic Knight RayHeart (*.* wtedy zakochałam się w Clampie. i znów znienawidziłam ekipę translatorską RTL7), gdzieś po drodze Soul Hunter ze swoją śliczną ścieżką dźwiękową. Potem miałam chwilę przerwy, a m&a wróciło do mnie z całą mocą w któreś tam wakacje, wraz z Fushigi Yuugi na Hyperze. Te scenki "- Miakaaaa! - Tamahomeeeee!" były wspaniałe ^^'. A scena śmierci Nuriko była chyba najbardziej łzawa w całej mojej karierze ==". Widziałam jeszcze kilka odcinków Hellsinga, Bebopa, poczytałam parę tomików Oh! My Goddes, jeden Naruto, Kamikaze Kaito Jeanne pożyczone od koleżanki, ale na własne mnie nie stać :( ech, gdybym chciała kupić wszystko, co mi się podoba, to, jak obliczyłam, wydawałabym średnio 150 zł miesięcznie, i to przy sporych ustępstwach :( dlatego korzystam ze skanlacji, bo niektórych rzeczy naprawdę nie da się dostać, a w oryginale czytać niestety nie umiem. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 23:23 |