Kto Odpowie Na Moje Pytanko:), Pomyślcie trochę:P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kto Odpowie Na Moje Pytanko:), Pomyślcie trochę:P
Merlin |
05.11.2005 21:36
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 05.11.2005 |
1) Na tapczanie siedzi dwóch ojców i dwóch synów. Jak to możliwe jeśli na tapczanie siedzi tylko 3 osoby???
2)Wyobraź sobie, że Idziesz drogą, napotykasz wkońcu rozgałęzienie w lewą i prawą stronę. Jedna z tras zaprowadzi cię do Celu druga do zguby. Lecz powrotu niema. Pośrodku stoi namiot, a w nim dwóch bliźniaków. Jeden zawsze kłamie drugi zawsze muwi prawdę. Jakie pytanie zadasz im żeby wskazali ci właściwą drogę???? Uwaga: możesz zadać tylko jedno pytanie!!!! W pokoju jest Coś I Nic. "Coś" wyszło oknem. "Nic" wyszło drzwiami. Co zostało w pokoju??? Te łamigłówki są dość znane, dlatego prosze osoby, które znają odpowiedzi, o niepodawanie za szybko rozwiązań Czekam też na inne podobne zagadki:) |
hazel |
18.02.2006 03:53
|
czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer |
Voila:
"Trzech gości umówiło się w knajpie na flaszkę. Przy stoliku robią składkę-każdy dał po 10 zł. Po chwili kelner przynosi flaszkę i mówi: wódka kosztowała 25 zł, zostało 5 zł reszty, żeby było sprawiedliwie ja biorę 2 zł a panom oddaje po 1 zł reszty. Po paru minutach goście liczą: daliśmy 3 banknoty po 10 zł, kelner wydał nam po 1 zł reszty więc wydaliśmy po 9 zł, trzy razy 9 daje nam 27 zł, 2 zł wziął kelner...a gdzie jeszcze 1 zł?" -------------------- The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:13 |