[muzyka] Klasyka, muzyka klasyczna / poważna
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[muzyka] Klasyka, muzyka klasyczna / poważna
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
Na forum zdecydowanie królują rock i metal, czasem są jakieś przebłyski reggae, czy nieśmiałe wychylenia jazz'u
![]() ![]() -------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
![]() ![]() ![]() |
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
A na jakim instrumencie jesteś? Bo rzeczywiście - jeśli na każdym, ale nie na fortepianie, organach, itp, to spoko, w filcharmonii można grać. Ja jestem na fortepianie i w sumie to zostaje mi tylko kariera solowa (ale to jest tylko dla orłów), uczenie w szkole (jaaasne, z moją cierpliwością...) albo granie w knajpach
![]() Ej, skoro nie sprawia Wam przyjemności choćby końcowe wykonanie utworów, to po co się męczycie? Ja uwielbiem grać, co prawda rozczytywanie Bacha, to najgorsza mordęga, jaka może być, ale potem to juz naprawdę czysta przyjemność! Bawienie się dźwiękiem, eksperymentowanie z z brzmieniem, tempem itd. A porównywanie swojego wykonania do nagrania z płyty jest trochę bez sensu. Nagrania z płyty słucham zazwyczja na początku rozczytywania utworu, żeby wiedzieć mniej-więcje do czego mam dojść i nakierunkować się na właściewe tempo, dynamikę, artykulację itd. Wiadomo, że płytę nagrywa muzyk-zawodowiec, którego doświadczenie jest dużo większe, a wrażliwość muzyczna dużo bardziej rozwinięta, niż ucznia. Poza tym ile muzyków, tyle interpretacji jednego utworu. -------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 04:35 |