Horcruxy, Czy one mogą samodzielnie myśleć ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Horcruxy, Czy one mogą samodzielnie myśleć ?
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy Horcrux potrafi samodzielnie mysleć, poruszać się itp. ? Riddle w II tomie wychodzi z dziennika, rozmawia z Harrym, walczy. Czy każdy Horcrux tak może ?
Może poprostu Voldemort wyszedł z medalionu, zostawił falsyfikat i ruszył w świat aby się ukrywać z prawdziwym medalionem w kieszeni -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
No, może teoria z myśleniem jest trochę przesadzona, ale chyba nie jest aż tak całkowicie pozbawiona sensu...
Zapomniałam w sumie już te wcześniejsze części, więc mogłam coś przeoczyć, w sumie 6 kojarzę ledwo-ledwo ;p, więc jak jakiś błąd rzczowy walnę to krzyczcie ;P. No to tak - Dumbl wpadł na pomysł z horcruxami kiedy dowiedział się o nietypowym "zachowaniu" dziennika, to chyba oznacza, że musi to mieć jakiś związek. Ktoś miał wątpliwości co do tego, czy zniszczenie horcruxa powoduje całkowite zniszczenie duszy w nim zawartej - myślę, że tak - po zniszczeniu dziennika Riddle'a dusza też się zniszczyła :P. Czyli to by oznaczało, że horcruxy mogą mieć nietypowe właściwości, być takimi przedmiotami z duszą... Poza tym o ile się nie mylę Dumbl po założeniu pierścienia - horcruxa zaczął mieć kłopoty z ręką, może to też mieć jakiś związek, kto założyłby pierścień - horcrux, może ten pierścień chciał yy... no nie wiem, dusza Czarnego Pana chciała zawładnąć duszą tego, kto go założył, a z Dumblem się to nie udało, ale też trochę go uszkodziło, umartwiło... nie, głupia teoria ;P. W każdym razie jak dla mnie to dusza z horcruxa może w jakiś sposób zostać uwolniona, np. poprzez styczność jakiejś tam osoby z tym horcruxem :P. Nie wiem, kurde, powinnam sobie kupić tego Pottera nowego bo przecież nic już nei pamiętam opórcz tego że Dumbl umarł ;p. A angielską wersję pożyczyłam i czekam na nią od października '-'. Pozdrawiam :P. A w ogóle te horcruxy to ciekawa rzecz :P Ten post był edytowany przez voldzia: 24.02.2006 21:57 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:25 |