Turyn
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Turyn
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
co, będziemy tylko o piłce nożnej rozmawiać? (;
coprawda ja nie jestem specjalnie kompetentna jeśli chodzi o sporty zimowe, bo jedyne co oglądam to łyżwiarstwo figurowe i jak się trafi to skoki- ale to już coś na początek. no to zaczynam swoje wrażenia z wczorajszego programu dowolnego solistów (bo oczywiście niesamowicie inteligentnie przegapiłam program krótki, tzn. obejrzałam jakichś dwóch czy trzech ostatnich, przeciętnych zawodników). trochę zgadzam się z opinią studia jedynki- o solidarności, jeśli chodzi o psucie programów ;> ale też np. nie zgadzam się z krytyką Pluszczenki, który moim zdaniem pojechał b.dobrze i jako jeden z nielicznych się nie przewrócił, a to że jeden skok mu się nie udał to przecież nie zbrodnia. i tak był lepszy od poprzednich dwóch razem wziętych (o reszcie nie mówiąc). jednym słowem- gratuluję złota i chylę czoła przed Rosjanami, a rzadko to robię raczej [; cieszę się też ze srebra Lambiela, bo coprawda zaliczył dwa upadki, ale go b. lubię (; i robi najlepsze lub conajmniej prawie najlepsze piruety. napewno nie zaszedłby tak wysoko, gdyby inni nie mylili się na równi z nim, ale nie powiem, że sobie nie zasłużył- napewno jeszcze pokaże kiedyś, że stać go na więcej, bo na ME i innych zawodach było to widać ;] za to Buttle, o którym komentatorzy co i rusz wspominali, że będzie się liczył, bo jest naprawdę dobry i w ogóle co to nie on, kompletnie mi się nie podobał. zresztą co tu dużo mówić- powtórzę słowa właśnie komentatora, świetne były tylko momenty. a całość cóż, nie wyszła. nie tylko jemu. powiem jeszcze, że niejaki Emanuel Sandhu jest śliczny i żeby jeszcze tylko nie przewracał się przy pierwszych dwóch lądowaniach... to może nie zajmowałby pechowego, 13 miejsca ;D zawiódł mnie, szczególnie, że ze wszystkich zawodników miał trzecią najwyższą punktację życiową. właściwie to w ogóle go nie znam i nawet nie wiem czy nie pomyliłam nazwisk, ale spodobał mi się od pierwszego wejrzenia ;p teraz się cofnę-> pary sportowe. nie przyglądałam się zbyt dokładnie, ale zaskoczyła mnie postawa chińczyków, którzy wrócili na lód. już chciałam wyrazić na forum rodzinnym współczucie, a tu oni znów zaczynają jechać... zasłużony srebrny medal. i nie spodziewałam się tylu chińczyków na czołowych miejscach, bo złota rosjan to już nawet komentować nie trzeba. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ja też myślałam, że nic nie dostaniemy, dwa to dużo, choć żal trochę, kiedy patrzy się na klasyfikację medalową... ale czas się przyzwyczaić, że prawie w niczym nie jesteśmy najlepsi.
ale- obejrzałam dalszą część pokazu mistrzów. Pluszczenko ze swoim skrzypkiem pokazał na co go stać i że przez wszystkie lata kariery wypracował zdecydowanie więcej niż dwa programy, które w dodatku dla niektórych uchodzą za przeciętne. jego kombinacja 4-3-2 jest po prostu niesamowita i niesamowite, że potrafi zrobić cztery obroty prawie na zawołanie (bo podobno są też jeszcze inni, którzy tak mogą, ale jak co do czego przychodzi, to się okazuje, że się przeliczyli). szybsza część programu też mnie po prostu wmurowała, to co on ze sobą wyprawiał, to momentami nie widziałam jego głowy ;] i choć w piruetach ustępuje chyba szwajcarowi, to i z tym u niego dobrze, jest naprawdę najlepszy i trudno na jego pozycji postawić kogoś innego. wcale się nie dziwię, że wybrali go najlepszym łyżwiarzem figurowym mistrzostw i że wygrał z największą przewagą. przypieczętował to po wyjechaniu na lód jako ostatni, kiedy byli tam już wszyscy- sekwencją 4-3-2 i kręceniem tyłkiem ;D czekam na ME w Warszawie ;] -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:47 |