RÓŻdŻka, Podstawowy atrybut każdego czarodzieja
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
RÓŻdŻka, Podstawowy atrybut każdego czarodzieja
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Różdżka - podstawowy atrybut każdego czarodzieja. Służy do stosowania różnych zaklęć. Wykonana jest z drewna z dodatkiem elementu magicznego. Każda różdżka jest inna i niepowtarzalna. Sprzedawca różdżek pan Ollivander mówił, że pamięta każdą sprzedaną różdżkę.
***** Temat ten jest poświęcony różdżkom. Może i był już taki temat – przepraszam mój błąd ale starałam się przejrzeć wcześniej forum. Mam nadzieje, ze będziemy tu dyskutować na tematy związane z tym magicznym przedmiotem. Magia jest w różdżce czy ona tylko pomaga magią sterować? Czy różdżki sa konieczne? Z czego są robione? Jak są robione?....i wiele innych pytań może uzyska tu odpowiedź… Moje pierwsze pytanie to: na stronie http://www.harrypotter.org.pl/index.php?pokaz=rozdzki możecie stworzyć swoja własną różdżkę i zobaczyć jej opis. Moja to 8,5 cala, giętka, z dzrewa różanego, z piórem feniksa… opis: Dzieki tej rózdzce mozesz byc pewien, ze twoje pomysly szybko wejda w zycie, jesli tylko odpowiednio sie postarasz!... a wasza? Ten post był edytowany przez Goomisia: 08.12.2005 20:20 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
![]() ![]() ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Hito @ 28.02.2006 16:50) Różdżki jako takie płci nie mają - wiadomo, to przedmioty bez świadomości - natomiast jakie imię możnaby im nadać... Wydaje mi się, że skoro słowo ,,różdżka'' jest rodzaju żeńskiego, imię również powinno takie być. Ale nie wykluczam, że nazwałbym swoją ,,Sprawca Zagłady'' czy coś ![]() ...Nop, Dumbledore powiedział kiedyś, że różdżki Harry'ego i Voldemorta są siostrzane:P. Zatem można stwierdzić; są one rodzaju żeńskiego. A moja...Hmmm ja bym ją nazwała: - Nefrytowe Przeznaczenie (nie wiem czemu...dobra wiem ale nie chce mi się pisać:P) Napewno miałaby nefrytową roczkę, lub jakieś ornamenty tegoz koloru... albo - Arbithor (od arbitra ofcourse, a to dlatego, że...no z wielu powodów, ale co ja się będę rozpisywać...) -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:39 |