Kto Odpowie Na Moje Pytanko:), Pomyślcie trochę:P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kto Odpowie Na Moje Pytanko:), Pomyślcie trochę:P
Merlin |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 05.11.2005 ![]() |
1) Na tapczanie siedzi dwóch ojców i dwóch synów. Jak to możliwe jeśli na tapczanie siedzi tylko 3 osoby???
2)Wyobraź sobie, że Idziesz drogą, napotykasz wkońcu rozgałęzienie w lewą i prawą stronę. Jedna z tras zaprowadzi cię do Celu druga do zguby. Lecz powrotu niema. Pośrodku stoi namiot, a w nim dwóch bliźniaków. Jeden zawsze kłamie drugi zawsze muwi prawdę. Jakie pytanie zadasz im żeby wskazali ci właściwą drogę???? Uwaga: możesz zadać tylko jedno pytanie!!!! W pokoju jest Coś I Nic. "Coś" wyszło oknem. "Nic" wyszło drzwiami. Co zostało w pokoju??? Te łamigłówki są dość znane, dlatego prosze osoby, które znają odpowiedzi, o niepodawanie za szybko rozwiązań ![]() Czekam też na inne podobne zagadki:) |
![]() ![]() ![]() |
Bujdka;) |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 05.02.2006 Skąd: z niewygodnego krzesła Płeć: Kobieta ![]() |
To może ja cos zadam...
1. Pojedynek dwóch mężczyzn. Strzela tylko jeden: trafia przeciwnika co wywołuje u strzelającego wybuch złości. Trafiony natomiast cieszy się jak dziecko. O co tu chodzi? 2. Pięciu mężczyzn ścigało się w swoich wspaniałych samochodach na torze wyścigowym. Po 20 okrążeniach nie było żadnego remisu. Bill nie wygrał. John nie był ani pierwszy, ani ostatni. Joe minął linie mety tuż za Billem. James nie był drugi. Walt przegrał z Jamesem o 2 miejsca. W jakiej kolejności ścigająca się piątka przekroczyła metę? 3. Trzy młode dziewczyny odwiedziły niezwykły sklep z odzieżą: buty kosztują tu 4 złote, sweter 6zł, a pasek 5zł. Ile kosztują spodnie? Na koniec prostsze:P 4. Które miasto leży 6666 km na zachód od bieguna północnego? Czekam na odpowiedzi... ![]() -------------------- sialala;)
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:14 |