Pytanie Do Znawcow, o co chodzi z czarą ognia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pytanie Do Znawcow, o co chodzi z czarą ognia?
mugol |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 13.03.2006 ![]() |
po obejrzeniu filmu "czara ognia" (nie czytalem ksiazki) nasuwa mi sie kilka pytan i mam nadzieje ze ktos kto czytal ksiazke bedzie potrafil mi na nie odpowiedziec. czemu sludzy voldemorta zglosili go do turnieju i pomagali mu wygrac? czemu od razu go nie zabili i/lub nie przeniesli na ten cmentarz aby wskrzesic swojego mistrza? zupelnie nie rozumiem czemu konieczne bylo przebycie przez Harry'ego calego turnieju i przeniesienie go na cmentarz za pomoca czary ognia, przecierz na pewno bylo wiele innych, prostrzych sposobow.
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Hito, Mugol
Na pewno dało się zrobić w inny sposób. Ale tylko wtedy, w tym jednym jedynym momencie tak naprawdę nikt nie zorientowałby się przez dłuższy czas co się dzieje, to raz. Wcześniej Harry był na Privet Drive (a więc chroniony magią nie do ruszenia), a następnie w Hogwarcie (również chroniony nie do ruszenia). Tylko Turniej, a zwłaszcza właśnie Trzecie Zadanie (ze względu na nielimitowany czas i labirynt) stwarzało możliwość wyrwania go spod czujnego oka Dumbledore'a, to dwa. Btw, on się nie przeniósł na cmentarz za pomocą Czary Ognia, drogi Mugolu, tylko za pomocą Pucharu Turnieju Trójmagicznego zamienionego w świstoklik. To tak, dla formalności. Ten post był edytowany przez owczarnia: 14.03.2006 16:55 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 14:12 |