Książki Okołopotterowe
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki Okołopotterowe
elrac |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.03.2006 ![]() |
Witam,
mam pytanie, czy znacie może jakies książki na temat Harry'ego Pottera, oczywiście z wyjątkiem 6 tomów "właściwej" ksiązki. Dotychczas udało mi się znaleźć tylko "Mój przyjaciel Harry Potter" oraz "Dojrzewanie Harry'ego Pottera". Ten post był edytowany przez Child: 14.03.2006 21:29 |
![]() ![]() ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Czyżby nagonka na Ronalda??
![]() Książki które znalazałam : 1. Parodie : -Barry Trotter Michaela Gerbera, seria parodii książek o Harrym Potterze, wydana w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Dotychczas ukazały się: - Barry Trotter and the Unauthorized Parody (Barry Trotter i nieautoryzowana parodia) aka Barry Trotter and the Shameless Parody (Barry Trotter i bezczelna parodia); polskie wydanie pod tym drugim tytułem -6 stycznia 2006 roku przez wydawnictwo MAG. -Barry Trotter and the Unnecessary Sequel (Barry Trotter i zbędna kontynuacja) -Barry Trotter and the Dead Horse (Barry Trotter i martwy koń) - Porri Gatter Andreyia Zhvalevskiyiego i Igora Miytki, wydane na Białorusi - Tania Grotter Dmitriego Yemetza, seria parodii Harry’ego Pottera wydawana w Rosji, pierwsza część ukazała się także w Holandii. Swego czasu książki budziły kontrowersje, traktowane były jako plagiat. Dotychczas ukazały się: -Таня Гроттер и магический контрабас (Tania Grotter i magiczny kontrabas) - Таня Гроттер и Исчезающий Этаж (Tania Grotter i znikające piętro) - Таня Гроттер и Золотая Пиявка (Tania Grotter i złota pijawka) -Таня Гроттер и трон Древнира (Tania Grotter i tron Drevnira) -Таня Гроттер и молот Перуна (Tania Grotter i młot Peruna) -Таня Гроттер и посох волхвов (Tania Grotter i kostur magów) -Таня Гроттер и пенсне Ноя (Tania Grotter i pince-nez Noya) -Таня Гроттер и ботинки кентавра (Tania Grotter i buty centaura) Następnym razem, znajde nie parodie. ( jak już były to przepraszam) -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 12:16 |