Psalm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Psalm
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Banalne, ale dam.
Kazali nam śpiewać pieśń Pana I pooblekać się w radość By przykryć dusz naszych nagość I wytarte kolana Są tu palmy pośród ogrodów Choć w niewoli - co jeść jest i wypić Lecz marzymy o piasku i ciszy Naszego Syjonu Gdzie jesteś, o Jeruzalem! Płaczemy, słucha nas rzeka Utopiłbym się, lecz czekam Bo wiem, że Pan każe żyć dalej. |
![]() ![]() ![]() |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
To ja jeszcze, nie bawiąc się we wstepy podam kilka odpowiedzi księzy i katechetów na poniższe nurtujące mnie pytania.
Pierwsze dotyczylo niemożności swięceń na ksieży. Dowiedziałam się, że Jezus powołał na Apostołów tlyko mężczyzn i tak ma być. Dalej- grzechy śmiertelne- ponowne związanie się z kimś po rozwodzie- grzech niewybaczalny, bo nie stwarzajacy możliwości poprawy. Czy Jezus nie nakazał nam się pzrypadkiem miłować? A czy miłosć nie ma prawa wygasnąc?Czy nie lepiej, kochać niz trwać z kims bez miłości? Gdzie tu jest sens? Czy żona bita pzreez męża alkocholika nie ma prawa zaznać szcześcia? Pytam, GDZIE TU JEST SENS? Nastepnym grzechem śmeirtelnym jest świadoma rezygnacja z Mszy Świętej. Czy to, że wolę poświęcić kilka chwil w ciszy u siebie w domu, myśląc, analizując problemy innych, starajac się wyodrębnić priorytety miast siedzieć w kosciele, wysłuch..ąc, ze mam głosować na PiS i że Maryja byłą dziewicą jest niewybaczalne? Kolejne- cały czas mamy wmawiane, ze mamy wolnosc wyznania, wybór, że poiwnniśmy chcieć wierzyć- dlaczego więc chrzest pzryjmujemy w wieku niemowlęcym? Na to dowiedizalam się, ze do 18-stki mam zaufać rodzicom. Absurd. Ja mam jeszcze kilka innych wątpliwości, na które dostałam równie niedorzeczne uzasadnienia. Nie będzie filozoficznych wywodów, bo to, co kołacze mi się w umyśle powiedziała już Gem i kolega estiej. Dodam tylko, że moj sposób myślenia nie jest wynikiem młodzieńczego buntu. Pozdraiwam. Ten post był edytowany przez MaryStebbins: 08.04.2006 20:50 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 22:43 |