Psalm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Psalm
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Banalne, ale dam.
Kazali nam śpiewać pieśń Pana I pooblekać się w radość By przykryć dusz naszych nagość I wytarte kolana Są tu palmy pośród ogrodów Choć w niewoli - co jeść jest i wypić Lecz marzymy o piasku i ciszy Naszego Syjonu Gdzie jesteś, o Jeruzalem! Płaczemy, słucha nas rzeka Utopiłbym się, lecz czekam Bo wiem, że Pan każe żyć dalej. |
![]() ![]() ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE (80% księży to geje i pedofile). O, to mam niesamowite szczęście bo znam naprawdę kupę księży i ani jednego geja i pedofila. Zdarzało mi się po kilka tygodni przebywać w towarzystwie niektórych więc sądzę że jakieś zapędy bym dostrzegł. Reszty posta nie czytałem, bo ten zarzut utwierdził mnie w przekonaniu że nie ma sensu. QUOTE Pierwsze dotyczylo niemożności swięceń na ksieży. Dowiedziałam się, że Jezus powołał na Apostołów tlyko mężczyzn i tak ma być. Normalnie straszne. Co za bazdura. Zapewne to, że apostołami byli tylko mężczyźni było całkowitym przypadkiem. Absolutnie nie miało dać nikomu do myślenia. Chociaż po głębszym zastanowieniu dostrzegam tutaj wskazanie, że Kościół powinien jednak zaakceptować homoseksualistów.QUOTE Czy Jezus nie nakazał nam się pzrypadkiem miłować? A czy miłosć nie ma prawa wygasnąc? Ekhm. Nie. Prawdziwa miłość nie ma prawa wygasnąć. Dlatego też zalecany przez Kościół styl życia daje praktycznie pewność, że naprawdę kochasz osobę z którą chcesz się związać. Jeśli ktoś bierze ślub po roku znajomości, albo dlatego żę jest w ciąży to w większości przypadków nie zna dobrze drugiej osoby. Bez dogłębnej znajomości patnera nie można imho mówić o miłości.Poza tym z tego co wiem ponowne związanie się z kimś po "rozwodzie" nie jest grzechem śmiertelnym. To się nazywa "życie w grzechu" i też nie jest niewybaczalne. Zresztą, u mnie w kościele są specjalne msze i nabożeństwa dla małżeństw niesakrametnalnych - które z tego czy innego powodu nie mogą normalnego małżeństwa zawrzeć. QUOTE Nastepnym grzechem śmeirtelnym jest świadoma rezygnacja z Mszy Świętej. Czy to, że wolę poświęcić kilka chwil w ciszy u siebie w domu, myśląc, analizując problemy innych, starajac się wyodrębnić priorytety miast siedzieć w kosciele, wysłuch..ąc, ze mam głosować na PiS i że Maryja byłą dziewicą jest niewybaczalne? Może ty uważasz że jesteś alfą i omegą i wiesz naprawdę wszystko, a do tego ważne dla ciebie są tylko twoje własne przemyślenia, ale badania wykazują że na dłuższą metę zdawanie się tylko i wyłącznie na siebie nie przynosi dobrych skutków. Poza tym do Kościoła nie idzie się po to żeby słuchać kazania, ale po to żeby przyjąć Eucharystię. Tłumaczenie sobie daruję, jako że można je znaleźć w każdym podręczniku do religii. Poszukaj.QUOTE Kolejne- cały czas mamy wmawiane, ze mamy wolnosc wyznania, wybór, że poiwnniśmy chcieć wierzyć- dlaczego więc chrzest pzryjmujemy w wieku niemowlęcym? Na to dowiedizalam się, ze do 18-stki mam zaufać rodzicom. Absurd. A od kiedy to chrzest determinuje twoją religię? Skoro i tak w to nie wierzysz nie powinno robić ci różnicy. Taki wam obojętny ten Kościół, a tak się burzycie za parę kropel wody? Absurd. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 23:31 |