Psalm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Psalm
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Banalne, ale dam.
Kazali nam śpiewać pieśń Pana I pooblekać się w radość By przykryć dusz naszych nagość I wytarte kolana Są tu palmy pośród ogrodów Choć w niewoli - co jeść jest i wypić Lecz marzymy o piasku i ciszy Naszego Syjonu Gdzie jesteś, o Jeruzalem! Płaczemy, słucha nas rzeka Utopiłbym się, lecz czekam Bo wiem, że Pan każe żyć dalej. |
![]() ![]() ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm...nie spodziewałam się matoos, że taki z ciebie ignorant, no ale cóż. Może własnie powinieneś przeczytać resztę, bo ja ni ebędę się powtarzać.
CODE Poza tym do Kościoła nie idzie się po to żeby słuchać kazania To po co ty chodzisz, żeby przyjąć eucharystie? To znaczy, że chodzisz do kościoła tylko wtedy, kiedy czekają cię jakieś święcenia, czy coś w tym rodzaju? Bez sensu. Równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że wierzy kiedy obchodzi swoje urodziny (które z resztą nie są obrządkiem chrześcijańskim, a wręcz przeciwnie), albo Boże Narodzenie, a kiedy łamie przykazania doznaje chwilowej amnezji. Popieram MaryStebbins w przypadku chrztu. W Biblii o ile wiem nie ma nic o chrzczeniu niemowląt. Ten obrzęd został dokonany na Janie, na dorosłym człowieku, który był świadomy i zdecydowany w swoim uczynku. Chrzczenie dzieci zapoczątkowano dopiero w średniowieczu (poprawcie mnie jeżeli się pomyliłam), z głupiego wg. mnie przesądu, aby je chronić od narodzin przed szatanem. To oczywiście nie zmienia tego, w co wierzymy potem, ale jest gestem symbolicznym i pozostaje w mojej świadomości. Ja byłam tylko chrzczona, poza tym nie brałam żadnych święceń i chwała Bo...komuś na pewno :]. Wiesz, raczej nikt by się tym nie chwalił, że będąc kapłanem jest gejem. Nie wnikam...tak wykazują badania. -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 22:22 |