Psalm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Psalm
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Banalne, ale dam.
Kazali nam śpiewać pieśń Pana I pooblekać się w radość By przykryć dusz naszych nagość I wytarte kolana Są tu palmy pośród ogrodów Choć w niewoli - co jeść jest i wypić Lecz marzymy o piasku i ciszy Naszego Syjonu Gdzie jesteś, o Jeruzalem! Płaczemy, słucha nas rzeka Utopiłbym się, lecz czekam Bo wiem, że Pan każe żyć dalej. |
![]() ![]() ![]() |
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
cholernym problemem w tej dyskusji jest to, że ateiści nie znają dokładnie doktryn wiary ani (dokładnie) Biblii, słyszą w telewizji tylko o wadach Kościoła i (co najwazniejsze) niestety nie mają daru wiary. I już dyskusja jest spalona.
Jeśli chodzi o chrzest. Jest on odpuszczeniem grzechu pierworodnego, więc to chyba dobrze, że przyjmujesz go jako niemowlak. Bóg wie, że może za pare lat będziesz ateistą, ale żeby Cię zbawić odpuszcza ci grzechy na samym początku, zanim pójdziesz w złą stronę. Apropo odpowiedzi księży na trudne pytania. Nie dziw się, że nie potrafią powiedzieć nic więcej niż "Bóg jeden wie". Bo to prawda, nawet oni nie znają (tak jak każdy człowiek) Boga na wylot, nawet może go nie rozumieją, i dlatego tłumaczą to tak jak umieją. Argumenty niektórych ateistów są beznadziejne, a najgłupsze te o dziwnych powiązaniach Biblii z pogańskimi tradycjami (dzień narodzin Chrystusa, zmartwychwstania itp.) A jeśli chodzi o księży to dyskusja jest bezsensowna, bo ksiądz to człowiek (setny raz powtarzam) i nawet ja znam księży, którzy biją dzieci, kłamią i nie nadają się na ten urząd. Ale ja wierzę w Boga, nie w księży. Amen |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 22:48 |