Psalm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Psalm
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Banalne, ale dam.
Kazali nam śpiewać pieśń Pana I pooblekać się w radość By przykryć dusz naszych nagość I wytarte kolana Są tu palmy pośród ogrodów Choć w niewoli - co jeść jest i wypić Lecz marzymy o piasku i ciszy Naszego Syjonu Gdzie jesteś, o Jeruzalem! Płaczemy, słucha nas rzeka Utopiłbym się, lecz czekam Bo wiem, że Pan każe żyć dalej. |
![]() ![]() ![]() |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam wszystkich! W ramach jasności - jestem ateistą. I tak jak Mary Stebbins, nie jest to młodzieńczy wybryk. To, że mam 16 lat, nie znaczy, iż nie mogę sądzić i WIEDZIEĆ!
W związku z tym pytanie do ZDOLNYCH DO ROZMOWY, nie rzucających się za to, iż coś nie zgadza się z Ich poglądami, katolików. Czy żyjąc na bezludnej wyspie, gdzie bylibyście tylko Wy i ryby, które byście Sobie łowili, wierzylibyście w Boga? Czy będąc obywatelem starożytnego Rzymu nie modlilibyście się do Dionizosa na Dionizjach Wielkich i Małych? Pytanie: czy religię niejako otrzymaliście razem z pieluchami, gdy Babcia pokazywała Wam Świętą Matuchnę na obrazie i mówiła: "Trzeba się modlić, Curuchna, o zdrówko prosić....."? Sam pamiętam, gdy w szóstej klasie stałem się zdecydowanym ateistą. Wszystko, w co wierzyłem do tej pory, nagle stało się w obliczu prawdy kłamstwem, niedorzecznością. Trudno było odrzucić dotychczasowe założenia, ale niemożliwe było, i jest, ponownie uwierzyć. Pozdrawiam! :) barfso |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 22:49 |