Psalm
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Psalm
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Banalne, ale dam.
Kazali nam śpiewać pieśń Pana I pooblekać się w radość By przykryć dusz naszych nagość I wytarte kolana Są tu palmy pośród ogrodów Choć w niewoli - co jeść jest i wypić Lecz marzymy o piasku i ciszy Naszego Syjonu Gdzie jesteś, o Jeruzalem! Płaczemy, słucha nas rzeka Utopiłbym się, lecz czekam Bo wiem, że Pan każe żyć dalej. |
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Najpierw napiszę z czym dyskutować nie zamierzam, Gem.
1. 80% księży to geje. Uważaj sobie na zdrowie. Mogę napisać, że 90% Świadków Jehowy to psychole i będziemy się tak przerzucać do Dnia Sądu. 2. Twoja wiedza na temat początków chrześcijaństwa jest żałośnie mała. Nie wiem co zgłębiałaś. Tego napewno nie zgłębiłaś. I nie mówię tu o sprawach religijnych tylko o historii. Wątpie, żebyś wiedziała cokolwiek o roli benedyktynów, wątpie, żebyś wiedziała cokolwiek SENSOWNEGO na temat wprowadzania chrześcijaństwa i 'tępienia' dawnych kultów. Wreszcie nawet, żebyś rozumiała wyciągniętego z kontekstu Augustyna, którego wleczesz w swoim podpisie. 3. Mówisz jak ideolog. Nie dyskutuję z ideologami. Robisz z katolików ciemną masę idącą za tłumem - sama idąc za tanimi publicystycznymi publikacjami. W dodatku posługujesz się żałosnym argumentem domniemania. Skąd wiesz co tam papież robił pokątnie? Mówił ci? A może zjada dzieci? A może to jednak prawda, że Jehowici przerabiają swoje dzieci na macę, co? Żaden mi się nigdy nie zwierzał. Stosujesz wulgarny sposób argumentacji. Rozumiem, że to odwet za moje bzdury, ale odwet niewspółmierny i mocno chybiony. 4. Zakładacie, że nie jestem katolikiem świadomym. Z wyboru. Nie wiem na jakiej podstawie. Tak jakby każdy myślący człowiek musiał koniecznie odrzucić wiarę rodziców. 5. Gem, TY naprawdę wierzysz w te spiski. Z tym się nie da dyskutować. Nie da się dyskutować z paranoikami. Ich wizja jest zawsze spójna i zawsze fałszywa. Mogę sobie o tym samym rozmawiać z Estiejem. Z nim się jakoś da. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 22:03 |