Coś Naprawdę Długiego... Lubisz Czytać?[zak], vel "Ciemności, weź mnie za rękę..."
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Coś Naprawdę Długiego... Lubisz Czytać?[zak], vel "Ciemności, weź mnie za rękę..."
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Witam wszystkich jako debiutujący na forum FF.
Zawsze szukałem fanfika, który - zamiast na kolejnej kalce akcji z serii - skupiałby się na odczuciach i relacjach między bohaterami. Zacząłem w końcu sam coś takiego pisać... a efekt oceńcie sami. Miłej lektury! P.S. Nie zrażajcie się początkiem, ciąg dalszy będzie lepszy! [...] Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 02.08.2014 13:43 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Poprawiłem myślniki w pierwszych siedmiu rozdziałach, chociaż najchętniej napisałbym je od nowa...
![]() Chciałbym powiedzieć kilka słów na temat "mocy, jakiej Czarny Pan nie zna", jaka pojawia się w tym rozdziale. Po pierwsze: skojarzenie z "Matriksem" przyszło mi do głowy dopiero po przeczytaniu postu Hazel, tak więc nie było to moją inspiracją. (Choć pierwszego "Matriksa" bardzo lubię). Może nie zaznaczyłem tego wystarczająco wyraźnie, ale to, co wydarzyło się w lochu, było sytuacją absolutnie ekstremalną - a więc wyjątkową. Nie od dziś wiadomo, że w człowieku drzemią siły, o jakich nie ma nawet pojęcia - znacie te opowieści o matkach walczących z dzikimi zwierzętami, by obronić dziecko. Sam Harry także nie jest - w moim opowiadaniu - kimś zwyczajnym, a podróże między wymiarami nasiliły jego niezwykłe zdolności. Skojarzenia z Supermenem są zatem błędne - to nie tak, że Harry stał się nagle wszechpotężny i niezwyciężony. Parafrazując pewien cytat: "Wielka moc to wielka odpowiedzialność"... i wielka cena. Postaram się ukazać to dokładniej w kolejnym rozdziale, ale pamiętajcie o tym, co napisałem. Lupek - zachęcam do dalszej lektury, a nazwisko... Ot, taki głupi błąd - w obu przypadkach miało być Evans. W tamtym świecie Petunia nie potrzebuje bogatego i nudnego męża. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.10.2025 07:13 |