[muzyka] Myslovitz
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[muzyka] Myslovitz
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Przeszukałam całą Kulturę i w oczy mi się nie rzucił temat o Myslovitz, więc pozwoliłam sobie założyć. Bo chyba jest kilka osób, które tym zespołem są zainteresowane
![]() Chwilowo daruje sobie gadanie o tym, jak to Myslovitz kocham, a zajmę się nowym krążkiem... Dzisiaj premiera siódmej płyty "Happiness is easy". Posiada ktoś już? Jak wrażenia? Jaki w ogóle macie stosunek do zespołu? Hmm, ja ogólnie muszę przyznać, że warto było gnać przez całe miasto, moknać w deszczu i wydawać ostatnie pieniądze. Bardzo dobra płyta. W dobrym, starym, 'myslowickim' (;]) stylu. Bałam się trochę, że chłopaki nie dadzą rady, ugną się pod presją i wydadzą słabą płytę. Ale udało się. Jak zwykle dobre teksty, jak zwykle dobra muzyka, jak zwykle robi wrażenie. Trzynaście bardzo dobrych kawałków. Niektóre piosenki zaskakują brzmieniem ("W deszczu maleńkich zółtych kwiatów" z Marią Peszek), inne są dokładnie takie jakie chciałam ("Spacer w bokserskich rękawicach", "Książe życis umiera"). To chyba będzie mój hit płytowy tego roku. W ogole to uwielbiam stan, w jakim znajduje się zawsze po wysłuchaniu długo oczekiwaniej płyty ![]() A wy? -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zarażony Myslovitzem przez własną dziewczynę - wielką fankę kapeli. Powiem tak, jestem zwolennikiem "starszego" Myslovitzu. Od "Miłości w czasach popkultury" było coraz gorzej. Co do prawdy Korova miała swoje lekkie przebłyski, ale czy te piosenki mogą się równać chociażby z utworami z poprzedniego LP? "Skalary, mieczyki...." - porażka na całej długości. Niestety. Brak mi słów.Nowego albumu nie przesłuchałem, więc się nie wypowiem. "Mieć czy być" - sztampowe, ale oceniam jak najbardziej pozytywnie. Natomiast kawałek wykonywany z Marią Peszek to mój cichy faworyt. Utwór jest zupełnie inny od pozostałych, Rojek już od kilku lat nosił się z zamiarem wypuszczenia go na którymś z albumów. Naprawdę świetna piosenka.
ps. "Nienawiść" - nic innego, myslovitzowego nie może równać się z tym utworem. Przesadzam. Po prostu lubię go trochę bardziej. Ten post był edytowany przez Ahmed: 23.05.2006 03:01 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:31 |