Coś Naprawdę Długiego... Lubisz Czytać?[zak], vel "Ciemności, weź mnie za rękę..."
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Coś Naprawdę Długiego... Lubisz Czytać?[zak], vel "Ciemności, weź mnie za rękę..."
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Witam wszystkich jako debiutujący na forum FF.
Zawsze szukałem fanfika, który - zamiast na kolejnej kalce akcji z serii - skupiałby się na odczuciach i relacjach między bohaterami. Zacząłem w końcu sam coś takiego pisać... a efekt oceńcie sami. Miłej lektury! P.S. Nie zrażajcie się początkiem, ciąg dalszy będzie lepszy! [...] Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 02.08.2014 13:43 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Anulka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 08.03.2006 ![]() |
Przeczytałam całe. Kiedyś przejrzałam pierwsze rozdziały i mi się spodobało, ale potem nie miałam czasu czytać... nieważne. Istotną sprawą jest natomiast, że ten ff mam już za sobą bardzo mi się podoba. Początek wydał mi się ntrochę nieprawdopodobny, ale zazwyczaj właśnie tak jest w różnych historiach. Pomysły jakie masz zdają się być bardzo ciekawe, jak narazie przynajmniej. Nie wszystkie postacie wydają mi się kanoniczne, ale tutaj chyba nie może być o tym mowy, bo akcja dzieje się w innym wymiarze. Jenak ja nie widze na przykład w N. Longbottomie ni śladu jego osobowości. Na pewno niektóre jego cechy powinny być chociaż podobne do tych z kanonu.
I tyle mam co do tego opowiadania wątpliwości. Reszta jest bardzo ładnie i zgabnie napisana. Zwłaszcza opisy zrobiły na mnie wrażenie. Duże wrażenie. rzadko kiedy można spotkać ff o tak naturalnych opisach sytuacji i miejsc. Poza tym podoba mi się paring HP/LL. Przepadam za nim, a wbrew pozorom na foarch/blogach nie ma zbyt dużo dobrych opowiadań z tą parą. Sevsrus tutaj szczególnie przypadł mi do gust. Nie robisz z niego bezinteresownego sprzymierzeńca, ani skrzywdzonego śmierciożercy. Jest taki jaki być powinin, a do tego taki ślizgoński! Opisy tortur (brrrrrrr). Straszne. Nie jakoś wyjątkowo brutalne, ale bardzo przerażające i... realistyczne(?). Coś w tym rodzaju. Z niecierpliwością oczekuję kolejnych rozdziałów. Pozdrawiam Anulka |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.10.2025 07:11 |