Zawiodłem Się Na Dorosłych...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zawiodłem Się Na Dorosłych...
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Istnienie świętego Mikołaja, czy fakt, że zęby zabiera Wróżka Zębuszka to dla niektórych niepozorne epizody, z których obecnie można się tylko śmiać. Niektórzy jednak do dziś pamiętają, jak bardzo zawiedli się na świecie wykreowanym im przez rodziców, czy innych dorosłych. Miłość nie jest rajem, a świat nie jest sprawiedliwy. Rodzice nie żyją wiecznie i nie koniecznie wiecznie będą razem. Pamiętacie jakieś momenty, w których wasz świat, jako dzieci, musiał zderzyć się z szarą rzeczywistością?
Ten post był edytowany przez murof: 11.05.2006 20:30 -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Hagrid @ 28.05.2006 00:41) Nie przerażaja mnie żadne kształty, ani śpiewy starych babć w Kościele, starość terzeba akceptowąc i nei ma się tutaj czym bulwersować. Masz chyba Hagridzie raka gustu ![]() ![]() ![]() QUOTE(estiej @ 28.05.2006 05:09) Nagość publiczna wydaje mi się bardziej interesująca niż zawodzący dorośli, więc: W Japonii popularne są kąpiele w gorących źródłach, gdzie można zbiorowo moczyć tyłki w płytkich basenikach. Od dwudziestego wieku kąpiele są osobno dla mężczyzn i kobiet, ale wcześniej (i w niektórych miejscach do teraz) można było kąpać się razem. W dalszym ciągu natomiast taki rozdział nie obowiązuje małych dzieci. Przeciętnie widzę cztero-, sześcioletnie dziewczynki kąpiące się z tatusiem, braciszkiem i resztą nagusów, ale bywają nawet kilka lat starsze i nikt nie robi z tego problemu. Część kąpiących się mężczyzn czy chłopców zasłania się ręcznikami, ale dostrzeżenie, nawet mimowolne, szczegółów anatomicznych nie sprawia większego problemu. Mi osobiście wydaje się to naturalne i zdrowe, choć na początku byłem zaszokowany. Apropo koedukacyjnych i rozdzielnopłciowych łaźni i goracych źródeł w japonii odsyłam do książki Bruczkowskiego "Bezsenność w Tōkyō". Tam jest opowiedziana genialna historia ale nie pamiętam w tej chwili szczegółów a nie mam ksiażki przy sobie więc nie zacytuję ![]() Ogólnie chodziło o to, że gorące źródła (czy łaźnie - nie pamiętam) były całkowicie koedukacyjne... a potem... potem co sie stało to zapraszam do książki ; ) -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:55 |