Bogin Dumbledore'a, czego boi się Albus Dumbledore?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Bogin Dumbledore'a, czego boi się Albus Dumbledore?
Shmanii |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
mi tez to przyszło do głowy, cierpienie, smierć... ale nei wiemy co on tam widział w jaskini? Wiemy ze Voldemorta się nie boi. Więc czego mógłby się bać? Co napawało go lekiem? Nic nie przychodzi mi do głowy. Czego lub kogo bać się mógł tak wielki czarodziej jak Albus Dumbledore? Nie wiem naprawdę nie wiem czego lub kogo bał się AD. Zwsze był pokazywany jako postać, która nie bała się niczego, która na wszytko potrafiła znaleśc radę. Więc może poprostu bał się tego co stanie sie gdy zło zwycięży?
Mam nadzieję ze ktoś poda jeszcze jakąś inna teorię. pozdrawiam Shmanii -------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Z kolei ja się muszę z Tobą nie zgodzić. Grindelwald nie żyje, co Rowling potwierdziła. Chyba w swoim wywiadzie po wygdaniu VI tomu. Zaraz tego poszukam.
Angielskie wydanie ma 251 stron, będę musiała się trochę naszukać odpowiedniego fragmentu. A, mam, str. 180 brytyjskiego wydania. Cytat pochodzi z rozmowy Harry-dziennik. Racja, zwracam honor. Był też wtedy tylko Prefektem. Ale to świadczy to tylko o tym, że Bazyliszek i tak był przez Riddle'a wypuszczony. W każdym razie Komnata została zamknięta, ale to nie ma nic wspólnego z Horcruxami. Riddle nie miałby jak ich stworzyć pod czujnym okiem Dumbledore'a, a czasy były ciężkie. Wojna. Nie mógł też stworzyć Horcruxów tak od razu. Jak sobie ubzdurał tę siódemkę, musiał znaleźć odpowiednie przedmioty. Myślę, że pomysł w co wpakować duszę, zaczął mu się krystalizować po zdobyciu pierścienia od dziadka po kądzieli. V klasa Bazyliszek, VI rodzinka i pomysł Horcruxów (może podczas wakacji nawiązanie kontaktu z np. takim Grindlewaldem? - a skoro był to ciemny czarodziej, nawiązanie kontaktu nie mogło być łatwe, szczególnie dla ucznia), koniec szkoły stworzenie Horcruxów, koniec wojny, koniec Grindlewalda, etc. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:19 |