Dumbledore, Dlaczego cały magiczny świat mu ufa?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dumbledore, Dlaczego cały magiczny świat mu ufa?
Zeti |
![]() ![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego magiczny świat tak ufa Dumbledore'owi? Jakie jest wasze zdanie?
Według mnie zaufanie do Dumbledorea wynika głównie z uwolnienia świata czarodziejów od jednego czarnoksięznika - Grindelwalda (chyba tak się to pisze) i próby pokonania drugiego - Voldemorta. My do dzisiaj uczymy się o bohaterach II wojny światowej, a pokonanie Grindelwalda miało miejsce w 1945r. , więc może w społeczeństwie czarodziejów działo się podobnie. w tych czasach w świecie czarodziejów mogła sie toczyć wojna, a właściwie musiała, ponieważ Rowling wywiadzie mówiła o pewnej zależnosci pomiędzy wojnami czarodziejów, a wojnami mugoli. Zaufanie do Dumbledorea moze być również spowodowane ogromną wiedzą czarodziejska dyrektora Hogwartu. Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 15:16 Załączona/e miniatura/y ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Flegma |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 15.07.2006 Skąd: z kOmpa ;) Płeć: Kobieta ![]() |
Dlatego że to jest poteżny czarodziej. To jest głowne wyjasnienie. Tylko dlaczego jezeli jest tak poteżny to dał sie pokonac snapeowi? Tego nie wiem
![]() -------------------- Harry Potter zaczrOwał mój sw!at =)
|
gucha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: opole Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Flegma @ 15.07.2006 20:29) Dlatego że to jest poteżny czarodziej. To jest głowne wyjasnienie. Tylko dlaczego jezeli jest tak poteżny to dał sie pokonac snapeowi? Tego nie wiem ![]() Dał się zabić, bo naiwny. Nie miał różdżki... on po prostu myślał, że Snape jest po jego stronie. Naprawdę sądzę, że po prostu naiwniaka zabito. Nie sądzę, żeby tutaj akurat był głębszy sens. -------------------- „- Aaaaaaach!
Błysnęło i pokój wypełnił się krzykami: wszystkich obudził wrzask Rona. Harry w panice odrzucił 'Eliksiry dla zaawansowanych'. Ron wisiał w powietrzu głową w dół, jakby jakaś niewidzialna pętla poderwała go w górę za kostkę u nogi. - Wybacz! - krzyknął Harry, podczas gdy Dean i Seamus zanosili się śmiechem, a Neville podnosił się z podłogi, na którą wypadł z łóżka. - Zaczekaj... zaraz cię ściągnę... [...] Znowu błysnęło i Ron bezwładnie zwalił się na swoje łóżko. - Przepraszam - wymamrotał Harry, podczas gdy Dean i Seamus wciąż ryczeli ze śmiechu. - Jutro - powiedział Ron stłumionym głosem - nastaw po prostu budzik.” [Harry Potter i Książę Półkrwi] --- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 17:25 |