Popmjuzik
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Popmjuzik
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Dobra, dobra. Wszyscy tu są tacy strasznie tru, że aż można kitę odwalić, a ja i tak wiem, że prawie każdy czasem słucha jakiegoś shitradia albo ogląda vive czy inne forfany. I ja oglądam. Jakie nowości was kręcą? Który łańcuchowy raper jest najfajniejszym ziomem? W których teledyskach są najfajniejsze mulatki? Który singiel Goyi był najlepszy? Czy Britney rozwiedzie się z Kevinem? W popie nie da się odzielić muzyki od imidżui, zresztą po zabraniu go mało zostaje. Proponuje luźną rozmowę o całym tym wesołym światku. Ja tam lubię Toxic i możecie mnie pocałować.
|
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Jakiś czas temu czytałam ciekawy wywiad z Franz Ferdinand. Ale może zacytuję po prostu fragment:
- Dlaczego nalegacie, by muzyka FF była określana jako pop, skoro ten gatunek kojarzy się np. z Britney Spears? Alex: Właśnie dlatego chcemy być określani jako zespół pop. Bo nie mamy nic wspólnego z tym chłamem. Dla mnie najlepsza muzyka pop to wcale nie tandeta. Dziś muzyka pop jest w opłakanym stanie. W Polsce, Wielkiej Brytanii, Ameryce, Niemczech, Grecji - gdzie nie pojedziesz, usłyszysz beznadziejny pop. To wielka szkoda, bo najlepszy pop jest produkowany przez zwykłych ludzi. Takich jak my. Jesteśmy grupą przyjaciół, która postanowiła wspólnie napisać kilka chwytliwych melodii (...), chwytliwą muzykę. Taką, której chcesz słuchać, do której chcesz tańczyć, która dociera do różnorodnych tłumów - to istota muzyki pop. Możesz nazwać to indie, grunge, nawet rock - esencja jest zawsze popowa. I to dobry pop. To wielka szkoda, że pop jest tożsamy z pieniędzmi, że jest produkowany przez ludzi, którzy nie kochają muzyki. Myślą tylko o zarobku. Nie tym powinna być muzyka pop. Nick: Szkoda, że pojęcie "pop" zostało skradzione przez produkty, tam nie ma ludzi. A pop to znaczy "popularny". Pop to znaczy "dla ludzi". Przecież ma coś wspólnego ze słowem "populacja". W tym, co dziś rozumie się pod tym pojęciem nie ma człowieczeństwa. Ktoś pisze słowa, ktoś inny muzykę, ktoś inny zabiera się za produkcję. Co za nonsens. Co za sztuczność. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:08 |