Lupin I Bogin, Czyli co i jak?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Lupin I Bogin, Czyli co i jak?
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Chyba każdy z Was wie co to jest bogin i w jaki sposób działa/atakuje. Wczoraj jednak oglądając po raz kolejny Harry'ego Pottera i Więźnia Azkabanu nasunęło mi się pewne pytanie: skoro bogin Harry'ego zamieniając się w dementora miał taką samą moc jak on (dementor) to czemu Lupin nie zaczął się zamieniać w wilkołaka? W końcu jako bogin ukazał się księżyc w pełni, to czy nie powinien na niego zadzaiłać?
Jeśli taki temat już był albo coś to sorry. ;p Czekam na odpowiedzi. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Jestem tego samego zdania. Remus doskonale zdawał sobie sprawę z tego, że to tylko bogin... poza tym jest chyba oczywiste, że do przemiany może doprowadzić TYLKO I WYŁĄCZNIE właściwa faza księzyca, i choćby nie wiem jak wielkie oddziaływanie miał bogin i jak warygodnie oodawał oryginał (w tym przypadku pełnię) nie będzie w stanie zainicjować przemiany, która ma miejsce tylko raz w miesiącu. Zapewie wiąże się to ze specyficznym promieniowaniem itd.
Bogin nie mógł zadziałać na Lupina jak prawdziwy księżyc. Poza tym mam wrażenie, że w ciele wilołaka przed pełnią mogą zachodzić różne zmiany...chemiczne na przykład...które właśnie ta pełnia wywołuje. Pełnia i tylko pełnia. http://prawo-autorskie.edu.pl A jeśli już chodzi o bogina-dementora, to może faktycznie dość dobrze oddewał oryginał, ale jak sam Lupin powiedział, prawdziwy byłby ZNACZNIE straszniejszy. Więc jakby nie było nie miał takiej mocy jak prawdziwy dementor, był tylko jego kopią... acz niedoskonałą. Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 15:24 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:17 |