Dusza Wyssana Przez Dementora, co
się z nią dzieje?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dusza Wyssana Przez Dementora, co
się z nią dzieje?
ginny_irlandka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
otrzymalam oficjalne
pozwolenie na zalozenie tego tematu. nurtuje mnie on od dawna. a wiec gdy
dementor obdarzy kogos swoim pocalunkiem, co dzieje sie z dusza? lupin
okreslil cialo mianem pustej muszli. ale czy nasza osobowosc, psychika,
wspomnienia gina bezpowrotnie? czy zostaja calkowicie zniszczone? a moze
tkwia gdzies w dementorach, w ich umyslach, (o ile je posiadaja) zaklete i
uwiezione...na zawsze?
A moze dusze czarodziejow sa inne niz dusze ludzi, skoro po smierci moga oni wrocic na ziemie? moze ich wspomnienia sa trwalsze, wyrazniejsze, a dusze...mocniejsze? Ten post był edytowany przez ginny_irlandka: 26.06.2004 03:30 -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
![]() ![]() ![]() |
Ailith |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 01.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Skoro dementorzy żywią się duszami tzn. że te wszystkie dusze (które... hmm... zjedli) muszą gdzieś w nich krążyć. Może te dusze byłyby jeszcze zdolne do powrotu do właściciela, gdyby nie ci dementorzy, którzy je ograniczają.
A propos pochodzenia dementorów - czy wydaje się wam, że może ich przybywać? Tzn. przecież raczej nie rozmażają się itd... Zastanawiam się - skoro Ci dementorzy, którzy istnieją na daną chwilę, pilnują (załóżmy) więzień, to czy po pewnym czasie nie byłoby ich zbyt wielu? Nie sądzę, żeby dementor chodził sobie ot, tak po Pokątnej: "szukam pracy" (prawdopodobnie nie mógłby nawet tego powiedzieć). Wytłumaczcie mi to, jeżeli zrozumieliście cokolwiek z tego mojego bełkotu... ![]() -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
"A friend is someone who will bail you out of jail, but your best friend is the one sitting next to you saying "that was f***ing awesome" (- J-Dub) "Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." |