Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Siostrzane Różdżki, i w dodatku pióro feniksa

owczarnia
post 24.08.2006 12:12
Post #1 

Bagheera

Grupa: czysta krew..

Tak mnie naszło dzisiaj nagle, a że nie przypominam sobie dyskusji na taki temat, to zakładam. W razie by był już taki to proszę nie strzelać tylko uprzejmie połączyć. Ja nie znalazłam.

W każdym razie: jak wiadomo, Harry i Voldemort mają różdżki z identycznym rdzeniem - piórem feniksa. Mało tego, feniks ów uronił, jak twierdził pan Ollivander, tylko dwa pióra. Co więcej, mowa o Fawkesie. Jakie to wszystko razem do kupy może mieć znaczenie?... Bo że ma, to mój nos mi mówi. Darmo by takiej ifnormacji Rowling nie podawała, zwłaszcza że Ollivander w zasadzie niemal nic więcej nie mówi. Później słynny efekt priori incantatem, też chyba nie od parady. No i mnie to zaczęło męczyć. Głównie w związku z feniksem, nie ukrywam.

Jakieś pomysły?...

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
Aylet
post 24.08.2006 13:15
Post #2 

shinigami

Grupa: Prefekci

Ja sądze, że poprostu ma takie znaczenie, że Harry'ego , który niechcący otrzymał cząstę mocy Voldemorta, wybrała różdżka prawie identyczna który ma Voldi, bo są tak jakby "połączeni" mocą. Przez to też powstało priori incantatem, bo różdżki to blixniaczki. Nad czym się tu więcej zastanawiać?
Fakt, niezwykłe jest to że akurat Fawkes uronił aż dwa pióra, ale jaki to ma sens, to już nie wiem...

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 06:06