Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Siostrzane Różdżki, i w dodatku pióro feniksa

owczarnia
post 24.08.2006 12:12
Post #1 

Bagheera

Grupa: czysta krew..

Tak mnie naszło dzisiaj nagle, a że nie przypominam sobie dyskusji na taki temat, to zakładam. W razie by był już taki to proszę nie strzelać tylko uprzejmie połączyć. Ja nie znalazłam.

W każdym razie: jak wiadomo, Harry i Voldemort mają różdżki z identycznym rdzeniem - piórem feniksa. Mało tego, feniks ów uronił, jak twierdził pan Ollivander, tylko dwa pióra. Co więcej, mowa o Fawkesie. Jakie to wszystko razem do kupy może mieć znaczenie?... Bo że ma, to mój nos mi mówi. Darmo by takiej ifnormacji Rowling nie podawała, zwłaszcza że Ollivander w zasadzie niemal nic więcej nie mówi. Później słynny efekt priori incantatem, też chyba nie od parady. No i mnie to zaczęło męczyć. Głównie w związku z feniksem, nie ukrywam.

Jakieś pomysły?...

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
Aylet
post 24.08.2006 13:46
Post #2 

shinigami

Grupa: Prefekci

Tego nie wiem.
Ale jak wiadomo, wraz ze śmiercią Dumbledora Fawkes odleciał, więc wątpie, żeby pomógł Harry'emu jeszcze raz, kiedy będzie walczył z Voldemortem, jezeli o to Ci chodzi. Albo może poprostu bliźniacze różdżki w jakiś sposób uniemiżliwiają zabicie drugiej osoby z tym samym rdzeniem?
Teraz, jak się nad tym zastanowić, to Rowling może i miała jakąś informacje ukrytą jeśli chodzi o te różdżki, ale jak dotąd jakoś nikt sie tym nie zaspecjalnie interesował...

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 05:56