Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Siostrzane Różdżki, i w dodatku pióro feniksa

owczarnia
post 24.08.2006 12:12
Post #1 

Bagheera

Grupa: czysta krew..

Tak mnie naszło dzisiaj nagle, a że nie przypominam sobie dyskusji na taki temat, to zakładam. W razie by był już taki to proszę nie strzelać tylko uprzejmie połączyć. Ja nie znalazłam.

W każdym razie: jak wiadomo, Harry i Voldemort mają różdżki z identycznym rdzeniem - piórem feniksa. Mało tego, feniks ów uronił, jak twierdził pan Ollivander, tylko dwa pióra. Co więcej, mowa o Fawkesie. Jakie to wszystko razem do kupy może mieć znaczenie?... Bo że ma, to mój nos mi mówi. Darmo by takiej ifnormacji Rowling nie podawała, zwłaszcza że Ollivander w zasadzie niemal nic więcej nie mówi. Później słynny efekt priori incantatem, też chyba nie od parady. No i mnie to zaczęło męczyć. Głównie w związku z feniksem, nie ukrywam.

Jakieś pomysły?...

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
smagliczka
post 24.08.2006 15:24
Post #2 

Prefekt Naczelny

Grupa: Magiczni Forumowicze

Jedno dla mnie jest pewne - Harry nie będzie mógł pozbyć się Voldemorta za pomocą swojej różdżki (być może w ogóle nie zrobi tego za pomocą różdżki, no co skrycie liczę) gdyż siostrzane ródżki sawsze się "sprzęgną", w związku z czym walka na różdżki będzie niemożliwa...
A jakie znaczenie ma ów Feniks - to wszystko wiąże się z Dumbledore'em. Fawkes był Dumbledore'a... patronus Dumbledore'a przybierał postać właśnie tego Feniksa... znaczy to, że Dumbledore jest w jakiś sposób ( emocjonalnie, duchowo, czy już sama nie wiem jak) związany z Fawkesem ( chyba źle napisałam tongue.gif ).
A pióra właśnie z TEGO Feniksa są w obu różdżkach... ciekawe, ciekawe...

Stworzyło się z tego swoiste "trio" : Harry, Voldy i Albus...

Na razie nie mam pojęcia jak to wpłynie na przebieg walki. Być może nie będą w stanie się pozabbijać ( i z przepowieni Sybilli klops cheess.gif ) Swoją drogą nie wydaje mi się, by Jo zrobiła z głownego bohatera mordercę...

Ta potyczka zakończy się jakoś inaczej. Ale powiązanie z Dumbledore'em niewątpliwie będzie miało ogromne znaczenie - tylko kurde JAKIE? - tego na razie nie wiem.

Swoją droga BARDZO ciekawy temacik, Owca - gratuluję pomysłu. Mam teraz kolejny pretekst, by porzucić trywiadle zajęcia i zając się gdybaniem cheess.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 06:26