Wakacje, czas relaksu, relaksu, relaksu to czas
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wakacje, czas relaksu, relaksu, relaksu to czas
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jako, że ludzie się rozgadali już o wakacjach w temacie "szkolnym", to postanowiłem założyć nowy temat dla tych, co mogą się już cieszyć wolnością. Nie zatruwajmy życia licealistom, gimnazjalistom i niektórym studentom (bo Misiek już hasa ;P ) w ich temacie, niech oni w pocie czoła pracują na oceny, sesja pełną gębą, inne trudy i znoje. W każdym bądź razie proponuję, by tutaj zwalać cały szit związany z wakacjami, pochwalcie się jak je spędzacie, jakie macie plany i sugeruję, żeby topic nie zszedł na tematy alkoholowe już na pierwszej stronie, chociaż wiem że ejst to nierozerwalnie zwiazane z wakacjowaniem. Mam nadzieję, że temat się przyjmie, a jak nie to pewnie któryś z modów go wywali.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Estlai |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 27.08.2006 Skąd: Mazańcowice. Płeć: Kobieta ![]() |
Kilka mocnych postanowień, płacz po odpadnięciu Brazylii z Mistrzostw Świata, rozpoczęcie kolejnego opowiadania po uprzednich przygotowaniach, obóz harcerski, granie w Heroes V do późnej nocy przez kilka dni, pokonanie własnego strachu. Te z pozoru niepowiązane ze sobą wydarzenia tworzyły - jak rozrzucone klocki dziecięcy zamek - moje wakacje.
Obawa przed obozem była wielka, ale zadeklarowałam się, że pojadę. I pojechałam, twierdząc, że jeśli przeżyję obóz, to nie będzie dla mnie już niczego niemożliwego. Przeżycie nie było problemem, strach uciekł w cień drzew i zamienił się w kruki i sowy o godzinie 4:30 - akurat podczas mojej warty. Ptaki te uznałam za śmieszne i bardzo zacne. Kiedy patrzę na to wszystko z perspektywy czasu, to twierdzę nawet, że gadanie z wartownikami bardzo wczesnym porankiem (po podchodzeniu ich) warte było nagany na apelu. Zdobycie pięciu sprawności również wydaje mi się zadowalające. A "papka" na chrzcie, o składzie główki cytryny, dziesięciu ząbków czosnku, marmolady, ketchupu, przecieru pomidorowego i papryki ostrej i tak była smaczna. Do teraz nie wiem, dlaczego nikt z moich znajomych nie chce dać wiary powyższemu stwierdzeniu. Przyjazd do domu był tragedią, a trzy tygodnie zleciały jak dzień. Nawet słowa "Twój dom może ci zastąpić cały świat. Cały świat nigdy nie zastąpi ci domu" zdawały się być wtedy najwyższą prawdą. Jedyne, czego żałuję, to to, że drzewo z kwaśnymi jabłkami zauważyłam dopiero w przeddzień wyjazdu. Jaka szkoda. Wakacje nadal trwają, acz prawie cały sierpień przesiedziałam przed komputerem, co trudno nazwać wypoczynkiem, mimo wszystko. A czytanie "Romea i Julii" (o zgrozo!) nie wydaje mi się być zajęciem relaksującym. -------------------- Kiedyś - Klaud.
Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia. Jean Cocteau |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:23 |