Odpowiedzialni Za Harrypotter.org.pl Przeczytajcie, przeczytajcie to.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Odpowiedzialni Za Harrypotter.org.pl Przeczytajcie, przeczytajcie to.
firgus |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 31.07.2005 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
Nie wiem czy mnie się wydaje czy ta strona schodzi zupełnie na psy?! Jeszcze pół roku temu serwis był chyba najlepszym potterowym serwisem w Polsce! A teraz? Strach tu zaglądac! Posty pojawiają się raz na 2 dni (i to przy dobrym układzie). ja tu wogóle nie dostrzegam zmian! Co, że przerabiacie poszczególne działy skoro trwa to już ponad pół roku!!! Strona źle działa pod Mozillą. Ja naprawdę nie rozumiem co się tu stało. Macie nowego redaktora naczelnego, który nie odpowiada na krytyczne maile. To się nazywa unikanie odpowiedzialności.
Moja propozycja była by taka: 1. Znajdźcie sobie dobrego webmaster'a, który odświeżyłby serwis, lub sami ściągnijcie sobie jakiś portal (np. Mambo - bezpłatny) 2. Zróbcie kompletny przesiew redakcji. Zróbcie nowy nabór, a nieaktywnych zwolnijcie. Mam nadzieję, że zacznie się tu coś w końcu dziac!!! -------------------- Jeśli sądzisz,
że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłasza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM! |
![]() ![]() ![]() |
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
W tym co czytam znajduję wiele prawidłowości, ale muszę szepnąć kilka słów usprawiedliwienia. Widzę, że wielu z Was nie podoba się sposób umieszczania newsów (za które jestem w jakiś sposób odpowiedzialna). Tylko jak je selekcjonować? Jedni są fanami tylko-i-wyłącznie książki, z drugiej strony czają się gromady fanek Daniela, które liczą na kolejne zdjęcie/film/plakat (niepotrzebne skreślić) jakie mogłoby wzbogacić ich kolekcję. Tam znów miłośnicy fanficków, poszukiwacze wiadomości o Syriuszu, Lucjuszu, etc. Harry Potter to nie jedna osoba, a raczej instytucja z wieloma działami, które z kolei mają jakieś departamenty. Przecież nie rozdrobni się hp.org.pl na kilkanaście poddziałów, bo to by nie miało sensu.
Jeśli chodzi o dodawanie newsów to rzeczywiście początki (jeśli chodzi o mnie) były nieciekawe - umieszczałam news z innej polskiej strony, pisząc u dołu: Źródło: takie-to-a-takie. Po pewnym czasie skontaktowałam, że przeciętny czytelnik pomyśli: "No, ok, po co mam wchodzić tu, skoro wejdę tam, a i tak będę miał świeższe informacje" (wybaczcie składnię). I zaczęło się wyszukiwanie angielskich stronyo HP. Nie powiem, żeby było to szczególnie łatwe i przyjemne, bo przecież musi być: dość często aktualizowana,wiarygodna, najlepiej przejrzysta, dostępna i napisana w dość prostym języku. (Teoretycznie angielskiego uczę się od 8 lat, ale w praktyce w najlepszym wypadku będzie ze 4 lata.) Mam zakodowane kilka stron, z których czerpię informacje, a baza wciąż się rozszerza. Summa sumarum - mam nadzieję, że jest troszkę lepiej. Teraz coś o natłoku newsów: Zakładając, że umieszczam w najlepszym przypadku 10 newsów dziennie i tak nie wyrabiam tego, co bym chciała. Codziennie w skrzynce znajduję od 50-100 maili ze świata Harry'ego Pottera i naprawdę trudno przebrać mi w tym morzu wiadomości te, które zadowoliłyby czytelników. Teraz z pewnością będzie ich mniej, bo wiadomo - szkoła. 8 godzin lekcji dziennie, 2 na dojazdy, dodajmy coś na zadania dodatkowe i inne zajęcia - będę mogła wpadać tylko na szkolnych przerwach i w weekendy. Może (podkreślam: może) coś zmieni się od października, ale nic nie obiecuję. Jeśli chodzi o nieodpowiadanie na e-maile. Jak na razie dostałam (przez dwa lata biernej i ostatnie dwa miesiące - aktywnej pracy na stronie - no tak - jestem żółtodziobem) góra dziesięć (wyłączając z tego maile od starych i nowych szeregów redakcji). Chyba tylko w jednym wytknięto mi błąd - został szybko poprawiony, a spostrzegawczej podziękowałam na stronie. Nie wiem, czy te krytyczne uwagi odnosiły się do mnie; jeśli wysyłaliście jakieś wiadomości do mnie i nie odpisałam, to po prostu do mnie nie dotarły. Na razie próbuję robić co tylko mogę, żeby przyjemniej było Wam czytać, bo to naprawdę niewiarygodnie satysfakcjonujące. Ostatnia kwestia: Magiczne Forum. Tu nie mogę nic powiedzieć - Guardian już dawno podał mi adres i dał znać, żebym zajrzała, popatrzyła, może nawet rzuciła tematem. Nie zrobiłam nic w tym kierunku. Kajam się i obiecuję poprawę. Dajcie mi... no tak tydzień, bo wcześniej do Internetu raczej się nie dostanę. Na koniec, żeby nie było tak pesymistycznie, przyznajmy - errare humanum est - ale przecież wciąż próbujemy, a to najważniejsze. Mam nadzieję, że jak na razie wybaczycie - nie szczędźcie krytyki, bo to dzięki niej łapie się poziom. Nie pasuje długość - piszcie; widzicie błąd - piszcie; nie działa link - ...no już wiecie co robić. Pozdrawiam wszystkich, patix. -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 00:08 |