Odpowiedzialni Za Harrypotter.org.pl Przeczytajcie, przeczytajcie to.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Odpowiedzialni Za Harrypotter.org.pl Przeczytajcie, przeczytajcie to.
firgus |
22.03.2006 18:19
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 31.07.2005 Skąd: Czechowice-Dziedzice |
Nie wiem czy mnie się wydaje czy ta strona schodzi zupełnie na psy?! Jeszcze pół roku temu serwis był chyba najlepszym potterowym serwisem w Polsce! A teraz? Strach tu zaglądac! Posty pojawiają się raz na 2 dni (i to przy dobrym układzie). ja tu wogóle nie dostrzegam zmian! Co, że przerabiacie poszczególne działy skoro trwa to już ponad pół roku!!! Strona źle działa pod Mozillą. Ja naprawdę nie rozumiem co się tu stało. Macie nowego redaktora naczelnego, który nie odpowiada na krytyczne maile. To się nazywa unikanie odpowiedzialności.
Moja propozycja była by taka: 1. Znajdźcie sobie dobrego webmaster'a, który odświeżyłby serwis, lub sami ściągnijcie sobie jakiś portal (np. Mambo - bezpłatny) 2. Zróbcie kompletny przesiew redakcji. Zróbcie nowy nabór, a nieaktywnych zwolnijcie. Mam nadzieję, że zacznie się tu coś w końcu dziac!!! -------------------- Jeśli sądzisz,
że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłasza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM! |
owczarnia |
22.09.2006 10:23
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
Patix, ale to chodzi już nawet nie o zalew ani dobór, bo to by się dało wytrzymać. Najbardziej chodzi o to, że newsy wyglądają jakby były przygotowywane w dzikim pośpiechu, bez ładu i składu wręcz czasem, bez żadnej koncepcji, ot, byle więcej. Nie piszę tego aby sprawić Ci przykrość - wręcz przeciwnie - mam nadzieję, że odbierzesz tę krytykę jako konstruktywną . Na tym pośpiechu cierpi forma, czasem nawet ortografia, cierpi rzetelność. Pamiętasz newsa o autografie Daniela? Napisałam wtedy do Guardiana, że tytuł "Paulina zdobyła autograf Daniela!!!" jest przekłamaniem, bo po pierwsze nie autograf, a tak zwany print, czyli drukowaną odbitkę, której wcale nie trzeba "zdobywać", bo wystarczy napisać do fanklubu czy agenta i przysyłają wraz z listem, też rzecz jasna drukowanym. Wiem, bo sama mam dokładnie identyczny "autograf". Jednak nigdzie w newsie nie pojawiło się wyjaśnienie, cały utrzymany był w tonie sugerującym, iż jest to autograf autentyczny, rzeczywiście "zdobyty" jakimś super dojściem. A po co? Jakby nie można było zwyczajnie podać adresu agenta Daniela, który nie jest żadną tajemnicą, bo na każdej stronie potterowej można go znaleźć, niech inni też mają. Guardian odpisał że "poprawi jak mu się będzie chciało", nie poprawił do dziś, zresztą nie wiem, bo po kilkunastu dniach przestałam sprawdzać (bo i jaki sens). Więcej się nie wtrącałam, bo i po co. A takich przypadków jest więcej, co jakiś czas się coś takiego trafia. Ja rozumiem, że drugiego MuggleNetu tu mieć nie będziemy, bo i możliwości techniczne nie te, i zespół mniejszy, i w ogóle. Ale czy to oznacza, że nasz serwis nie może być dobry, rzetelny, na poziomie?
Obiecałam sobie, że się już nie będę odzywać, przestałam zaglądać na stronę z newsami żeby się nie podkręcać, ale zobaczywszy tutaj posty Patix i Guardiana skusiłam się na jeszcze ten jeden, ostatni raz. Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam, nie było to moim zamiarem. Chciałam tylko pomóc, to wszystko. PS Guardian - to nie jest kwestia przeprosin. Poruszyłam tamtą sprawę nie dlatego, że czuję się w swej wybujałej godności osobistej urażona, ale dlatego, że chodziło mi o przykład, ilustrację tego, co się zdarza, a zdarzać nie powinno. Nigdy. Ten post był edytowany przez owczarnia: 22.09.2006 10:27 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:10 |