Zasłona
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zasłona
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Wiersz napisany dziś w pociągu. Dedykowany Mellisie, bo użyła zwrotu, który stał się fundamentem całego wiersza.
Wytarłem ręce o zasłonę w przedziale pociągu, w którym siedzę i którym nie chcę wcale odjeżdżać, jechać, dojechać - chciałbym zostać. I czekać. Ale wytarłem ręce i jadę dalej. Jest lepiej, bo gest jak zaklęcie nowoodkryte, konieczne, którego nie było - a jest. I będzie wiecznie ulotne i ulotnie wieczne zaczyna działać i nabierać treści jakiej bym nigdy wśród słów nie pomieścił. Jest lepiej, będzie lepiej - patrzę na dłonie Widać wyraźniej Linię Nadzieji, bo brud został na zasłonie. Ten post był edytowany przez Katon: 27.09.2006 00:43 |
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Bardzo możliwe, że Mellisa rozumie ten wiersz lepiej ode mnie.
Kompozytor ma zawsze najgorszy pomysł na to, jak wykonać własny utwór. Zapewne poeta ma też kiepski jak swój wiersz zinterpretować. Dziękuję za komentarze. Cieszę się, że się podoba. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 07:33 |