Eutanazja, ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Eutanazja, ?
Czternasta |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.04.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem, czy ten temat był już poruszany. Polityka i religia już były, a to tak na pograniczu.
Jestem na tak, chciałabym móc w sytuacji ekstremalnej sama zdecydować o sobie. Nie być ciężarem dla nikogo i nie stanowić dla niego problemu. -------------------- Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać. |
![]() ![]() ![]() |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Doktor Eichmann, mówisz...?
Mnie to jakby nie interesuje. Interesuje mnie natomiast możliwość posiadania wolnego wyboru. W mojej sytuacji to jedyna nadzieja na godną śmierć. Jestem nieuleczalnie chora, nie ma nadziei, może być tylko gorzej. Chcę móc wybrać, kiedy odejdę, a zdecydowanie nie chcę być warzywem i zatruwać komuś życie. I tak sobie jeszcze myślę, że ktoś, kogo problem nie dotyczy bezpośrednio, nigdy mojego podejścia nie będzie w stanie zrozumieć; podejścia mojego i wielu ludzi, dla których nie ma nadziei innej niż śmierć. I może zanim zaczniecie snuć nie wiadomo jak bardzo czarne scenariusze, poszukajcie w sobie odrobiny empatii, postawcie się w sytuacji człowieka, dla którego życie skończyło się w chwili urodzenia (czy zdiagnozowania choroby np. w wieku osiemnastu lat), a właściwie nigdy nie nadeszło. Pomyślcie o tych, którzy nie mogą normalnie żyć (w szerokim znaczeniu słowa 'normalnie'), a dopiero potem wydawajcie osądy, pozostawiajcie coś czyjemuś sumieniu i tak dalej. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:04 |