Eutanazja, ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Eutanazja, ?
Czternasta |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.04.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem, czy ten temat był już poruszany. Polityka i religia już były, a to tak na pograniczu.
Jestem na tak, chciałabym móc w sytuacji ekstremalnej sama zdecydować o sobie. Nie być ciężarem dla nikogo i nie stanowić dla niego problemu. -------------------- Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać. |
![]() ![]() ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Katon, te wszystkie rodzaje śmierci nie są "nie godne". Chodzi o to, że ja nie chciałabym umierać skomląc z bólu jak zwierzę, tracąc co raz bardziej świadomość. Jako wrak. Jako strzep człowieka. Bo po prostu ja także nie chciałabym być nigdy ciężarem.
Co do faktu, że nie powinien o tym decydować sam lekarz albo samchory - zgadzam się. Ale na prośbę pacjenta powinna być rozpatrzona sprawa, właśnie przez prawników, przez lekarzy, czy możliwe jest dokonanie eutanazji (nie lubię tego słowa). Że może byc taki wniosek rozpatrzony obiektywnie i rzeczowo. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:25 |