Książki, Które Kochamy I Przeklinamy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki, Które Kochamy I Przeklinamy
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Piszcie, jakie są wasze ukochane książki, do których wracacie i których macie dość.
|
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Zbrodnia i kara jest fajna. śniła mi noc w noc po przeczytaniu.
książką wszechczasów pozostaje dla mnie niezmiennie Chimeryczny lokator Rolanda Topora. niekwestionowana miłość od lat 3 czy ilu tam. a film Polańskiego też był niezły. Buszujący w zbożu. uwielbiam powracać do tej książki. jest świetnie napisana moim zdaniem - nikt nie zmęczy się przy czytaniu, fenomenalne jest to, że nawet te największe myśli wyrażone są za pomocą naprawdę prostego języka. Proces. bardzo wizyje i destruktywne. wymiotowałam nim chyba z miesiąc. szalenie interesująca jest interpretacja Procesu, jako powieści wizjonerskiej. niektóre fragmenty wydają się wprost pochodzić z utworów opisujących systemy totalitarne! można interpretować ją na rozmaicie wiele sposobów, doszukiwać się wielu znaczeń. bardzo-niesamowita książka. Mistrz i Małgorzata i Rok 1984 (powtarzam się :] ) Władca much. 100 lat samotności (największy plus to chyba świetny język Marqueza) Lolita. Dżumę uwielbiam, choć nie wiem, jestem chyba odosobniona w swoich zachwycie. Lśnienie mistrza Kinga. wspaniała, głęboka książka. a przy tym straszna, naprawdę straszna.dzięki przystępnemu stylowi jest bardzo łatwa w odbiorze, King poprzez zastosowanie bardzo prostych, ale efektownych środków dociera wprost do odbiorcy, w zaskakujący sposób. bohaterowie są niezwykle barwni. no i przede wszystkim - niesamowity, potęgujący się z każdą stroną, klimat. "bo to co najbardziej przerażające kryje się w psychice człowieka". no i pani z wanny, brrr. Wielki marsz tegoż samego jest naprawdę wstrząsający i do tego napisany fenomenalnym językiem. sam mi się czytał i nieźle wrył się w pamięć. no i w ogóle King pisze dość fajne rzeczy. Paragraf 22! to jest dopiero psychiczna książka. jeden wielki absurd, kręcący się wokół wojny. wciąga jak nigdy i potrafi nieźle namieszać w głowie. pomijając, że dialogi, jakby żywcem wyjęte z mojej szkoły ![]() miejscami taki dziwny rodzaj komizmu przedstawiony śmiertelnie poważnie, że nie wiadomo z której strony to ugryźć. niby człowiek się uśmiecha, ale... szczególnie ten tytułowy paragraf 22 daje do myślenia. nie lubię wszelakich mickiewiczowskich tworów (chociaż film Pan Tadeusz mi się podobał ![]() ![]() aha, i szalenie mi się podobał Faust ![]() gratuluję wszystkim tym, którzy przeczytają te moje bzdury. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:36 |