Książki, Które Kochamy I Przeklinamy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki, Które Kochamy I Przeklinamy
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Piszcie, jakie są wasze ukochane książki, do których wracacie i których macie dość.
|
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ech... Gdzie ja byłem, kiedy wy to wszystko czytaliście? Dlaczego kojarzę jakieś 3/4 podawanych tu tytułów, a znam może połowę?
![]() Lubię: Sapkowskiego - głównie za Sagę, choć jego dwie nowe powieści strawiłem i nawet nie zasypiałem zbyt często - niezłe są "Buszującego w zbożu" - trochę śmieszył język, po II wojnie światowej młodzieżowy, teraz już raczej nie, ale całość przypadła mi do gustu "Rok 1984" i "Nowy wspaniały świat" - tylko że w obu gdzieś tak w środku są takie nuuuuudne fragmenty (jeden o sytuacji politycznej na świecie, w drugim większość wyprawy do rezerwatu) Lema - tu chyba nie trzeba nic mówić, wyobraźnię to on miał. I talentu nieco. Rowling - no, inaczej bym tu nie trafił Nie lubię: Mickiewicza - "Pana Tadeusza" póki co nie znam, więc się nie wypowiem, ale jego "Dziady" zbyt interesujące nie były. Ballady też nieszczególnie. Sienkiewicza - a tego pana zmóc nie mogę. "Krzyżaków" ledwie skończyłem, lepiej było w "Quo Vadis", ale później utknąłem w połowie "Ogniem i mieczem" i na razie całem spokój. Niby to ciekawe, ale czegoś mi brak. Tolkiena - kiedy przeczytałem "Władcę Pierścieni", byłem zachwycony, ale już wrócić do tego nie dałem rady - okazało się, że zapamiętałem te książki lepszymi, niż były. A "Silmarillion" budzi szacunek za ogrom pracy, ale nudzi. Masłowskiej - przykro mi, nie zmogłem nawet połowy "Wojny polsko - ruskiej". Dziękuję za taką "współczesną literaturę". -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:29 |