Książki, Które Kochamy I Przeklinamy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki, Które Kochamy I Przeklinamy
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Piszcie, jakie są wasze ukochane książki, do których wracacie i których macie dość.
|
![]() ![]() ![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE No nieeeee. Ja nie rozumiem awersji do mojego kochanego wieszcza *headdesk* jak to nieszczególne? jak omawialiśmy w drugiej klasie to cała klasa przerzucała się cytatami, a jak była recytacja... recytować strofy Mickiewicza sama przyjemność, łatwiutko wchodzą ![]() Hm, właściwie to ja jestem krytycznie nastawiony do Mickiewicza, póki go przerabiamy. Później, na spokojnie, poczytam i pewnie polubię. Nic tak nie zabija wierszy jak lekcje polskiego w liceum. A widzisz, Emoticonko - u mnie nikt tych ballad nawet nie czytał (taka klasa), a jesli ktoś przypadkiem czytał, nawet po tytule i zacytowaniu połowy nie skojarzy, o czym mowa. To tyle, jeśli chodzi o przerzucanie się cytatami. A ja się właśnie uczę na pamięć "Ody do młodości". I sama nie wchodzi. Hm. Katon - mnie u Sienkiewicza niezmiennie śmieszą uwagi "Skrzetuski zaczął wzdychać rzewnie" albo "Wzdychać począł słodko" itp. Nie ujmuję Sienkiewiczowi talentu, ale ta jedna rzecz zawsze mnie bawiła. Wiem, że faktycznie tak mogło kiedyś być, ale jak sobie wyobrażę takiego mężnego rycerza, jak siedzi na koniu i wzdycha rzewnie... ![]() Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 15.11.2006 15:12 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:55 |