Żałoba, hipokryzja, cierpienie, media...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Żałoba, hipokryzja, cierpienie, media...
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie bo mnie to wkurwia. bo żałoby jeszcze nie ma. ogłasza ją prezydent.
szkoda mi tych górników, ale kiedy tydzień temu dwóch przechodniów staranowała ciężarówka, dwa dni później rozpieprzył o drzewo ciągnik w którym znajdowały się dwie osoby(w tym jedno dziecko z tego co pamiętam); powymieniałbym jeszcze ale mi sie nie chce; wtedy nikt nie nawoływał do żałoby narodowej, w telewizji obejrzeć mozna było 'laleczke czaki'(którąś tam) i pulp fiction i można bylo isc na koncert comy. i wkurwia mnie to, że śmierć kilku górników jest ważniejsza niż dramaty ludzi gdzieś w czadzie czy innej kambodży. wkurwiony jestem, bo media i politycy kreują śmierć tych górników jako śmierć ważniejszą od tych zgniecionych przez tiry czy umierających z głodu gdzieś tam. absurd goni absurd bo kochany premier zapowiedział, że oprócz zasiłku pogrzebowego, takiego jaki moja rodzina otrzymała jakiś czas temu w wysokości 4850zl z groszami, oprócz ewentualnej renty z urzędu pracy(którą nie każda rodzina dostaje), rodziny zmarłych górników dostaną dodatkowo 30tys złotych(jeszcze z mojej kurew kieszeni!) a pani minister pracy dorzuci 10-12 tysięcy. śmierć śmierci nie równa. władza podobno sprawiedliwa, nawet z nazwy, tymczasem to tylko jakaś karykatura i to dość ponura. i mam to szczerze w dupie. chce 'laleczki czaki', debat wyborczych(bo i te wszyscy odwołują. ha. ale będzie frekwencja:P), normalnego wyglądu wp.pl, koncertów TCIOFu i tego, żeby mi nikt nie wbijał gumowym mlotkiem jak mam kurew śmierć drugiego człowieka przeżywać. i mogę o tym mówić, bo podobno komuna się w Polsce skonczyla już dawno. pojęli? Ten post był edytowany przez MisieK: 23.11.2006 14:53 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
![]() ![]() ![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm, trafny temat. Mowiac szczerze upewnil mnie w przekonaniu, ze delikatny niesmak i duze watpliwosci nie sa az tak bardzo nie na miejscu w tej sytuacji.
Swoja droga, jakaz to wprawna manipulacja operuja media - nawet osoba o dosc ugruntowanych pogladach, jaka sie czuje, zmaga sie z poczuciem winy wlasnie z ich powodu. Co wiecej, nie jest to poczucie winy uwarunkowane przez tak czy inaczej uksztaltowane sumienie, ale psychiczna blokade, pewien kod, schemat, ktory delikatnie ale stanowczo naplywa za posrednictwem gazet, radia, telewizji, od tak zwanych ludzi publicznych, ludzi wladzy, swego rodzaju powszechnych autorytetow. I nawet bezwiednie stalam sie niewolnikiem generalnej zaloby, a moja 'niewola' ma charakter czysto mentalny, bo w sposob bezposredni nie dotyka mnie nazbyt dotkliwie. W koncu jednak dojdzie do tego, ze wzorem 'tabelki Giertycha' uksztaltuje sie pewien przelicznik smierci, a prawdziwa zaloba dotknie zwyklego szarego czlowieczka, bo sobie nie bedzie mogl pojsc do baru wieczorem. xP -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:02 |