Dumbledore, Dlaczego cały magiczny świat mu ufa?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dumbledore, Dlaczego cały magiczny świat mu ufa?
Zeti |
![]() ![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego magiczny świat tak ufa Dumbledore'owi? Jakie jest wasze zdanie?
Według mnie zaufanie do Dumbledorea wynika głównie z uwolnienia świata czarodziejów od jednego czarnoksięznika - Grindelwalda (chyba tak się to pisze) i próby pokonania drugiego - Voldemorta. My do dzisiaj uczymy się o bohaterach II wojny światowej, a pokonanie Grindelwalda miało miejsce w 1945r. , więc może w społeczeństwie czarodziejów działo się podobnie. w tych czasach w świecie czarodziejów mogła sie toczyć wojna, a właściwie musiała, ponieważ Rowling wywiadzie mówiła o pewnej zależnosci pomiędzy wojnami czarodziejów, a wojnami mugoli. Zaufanie do Dumbledorea moze być również spowodowane ogromną wiedzą czarodziejska dyrektora Hogwartu. Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 15:16 Załączona/e miniatura/y ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Josephine |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 01.12.2006 Skąd: Z piekła rodem... Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo mądre przyznaje:) Widze że jestes "człowiekiem Dumbledore'a na dobre i na złe". Ale warto zauważyć że w momencie przed własna smiercia Dumb BŁAGAŁ, podkreslam błagał Snape'a żeby darował mu zycie! Strasznie mnie to zaskoczyło i było to dla mnie bardzo smutne przezycie bo wydawało mi sie że takiego człowieka jak Dumbledore nie mozna tak poprostu zabic! A jednak... Gdyby nie to błaganie pewnie uwazałabym tak jak ty. Ale skoro mówisz że Snape nie mógł oszukac Dumbledore'a to dlaczego prosił Harry'ego gdy znaleźli sie na wiezy żeby pobiegł własnie po niego? Żeby mu pomógł... Przeciez nie chciał chyba żeby Snape go otruł lub zabił! On mu ufał do samego końca! Przecież nie zaufałby mu gdyby wiedział ze Snape jest po stronie Voldemorta prawda? Chyba że sam Snape nie był do końca pewny po której stronie jest a to by wiele wyjaśniało. Może wachał sie pomiedzy dobra a zła strona a chwila w której znalazł sie na wiezy i widział że Draco nie jest w stanie zabić Dumba przypomniała mu o wieczystej przysiędze i zlekniony smiercią zabił naszego kochanego Dropsa- to go oczywiście nie usprawiedliwa. Sama juz nie wiem co o tym mysleć...
Cholibka ale sie zapedziłam i na dodatek odbiegłam od tematu. Tak zeby to troche wyprostowac to podtrzymuje że Dumb miał zaufanie ludzi bo nigdy im nie dał powodu żeby go nie mieć i podpinam sie pod zdanie smagliczki na ten temat. Wyrazy uznania i czekoladka w prezęcie ![]() ![]() -------------------- Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne głupcami, ale nie lekceważy ich pomocy. Przeciwnie, pokłada w nich wielkie nadzieje.
[ Charles Baudelaire ] http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=73129 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:07 |