Kulturowe Podsumowanie Roku 2006, muzyka, film, wydarzenia...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kulturowe Podsumowanie Roku 2006, muzyka, film, wydarzenia...
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszędzie w sieci pojawiają się już muzyczne podsumowania minionego roku, plebiscyty itp. Rok temu stworzyłem również taki temat. Piszemy na temat 5 najlepszych albumów roku 2006 + 5 debeściarskich singli. Jeżeli ktoś się poczuwa, to proszę pisać uzasadnienia, dlaczego akurat te płyty wybrał.
edit: tak jak zasugerował Grim, piszemy również o filmach, premierach książkowych, wydarzeniach itp. Ten post był edytowany przez Ahmed: 09.12.2006 18:52 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
5. The Raconteurs - Broken Boy Soldiers
Stęskniłem się za The White Stripes, w zamian otrzymałem wspaniałych 10 kawałków żywcem wyjętych z lat 60. i 70. Jack White w wielkiej formie, z nową ekipą, lecz starymi pomysłami. 4. Arctic Monkeys - Whateve' Zapewne byliby dużo wyżej, ale od stycznia minął już prawie rok, więc zajawka na AM również wygasła. Rzucili mnie na kolana. Potężna dawka ostrego łojenia po gitarach pełna młodzieńczego wigoru. 3. Yeah Yeah Yeahs "Show Your Bones" Karen, Karen, Karen! Zwierz sceniczny, niesamowita siła ekspresji, energii w brut. Album o niebo lepszy od ich debiutu, bardziej melodyjny, ale wciąż mocno gitarowy. 2. TV On The Radio "Return To Cookie Mountain" W tym roku NYC scene zgarnia wielkie pochwały. Jeżeli ktoś dalej sądzi, że czarni nie potrafią grać rocka, to teraz może się przekonać jak bardzo się myli. Na dodatek świetnie łączą bluesa, gospel i soul z muzyką indie. Respekt. 1. Mando Diao "Ode To Ochrasy" Wyjątkowo udane, składne i KOMPLETNE dzieło. Nie mam pytań. Tak się to robi w Szwecji. Gratulacje! Borrel się chowa przy swoim wielkim i niedocenianym rodaku Bjornie Dixgardzie. Single: 1. TV On The Radio "Wolf Like Me" 2. Franz Ferdinand "Eleanor Put Your Boots On" 3. Junior Boys "In The Morning" 4. Archie Bronson Outfit "Dead Funny" 5. Peter, Bjorn & John "Young Folks" -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:54 |