Muzyka - Czemu Tak Ważna?, Czy to dobrze, czy to źle?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Muzyka - Czemu Tak Ważna?, Czy to dobrze, czy to źle?
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dlaczego muzyka jest dzisiaj aż tak ważna? Standardem staje się, że przy zawieraniu nowej znajomości jedno z podstawowych pytań to "Czego słuchasz?". Czemu to ma dla nas tak wielkie znaczenie? Czy znacie przykłady, kiedy muzyka staje się przyczyną konfliktu albo antypatii do kogoś?
Wydaje mi się, że ludzie przykładają dziś zbyt wielką wagę do muzyki. Jest ona ważna, owszem, ale dlaczego o człowieku ma decydować to, czego słucha? Niektórzy stają się wręcz muzycznymi snobami, którzy nie chcą mieć nic wspólnego np. z słuchaczami techno czy hip hopu. Sądzę, że to trochę głupie, żeby odmienne gusta muzyczne miały decydować o kontaktach między ludźmi. A wy jak uważacie? -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Wydaje mi się, że ludzie przykładają dziś zbyt wielką wagę do muzyki. Czemu? Dla mnie jest nierozłącznym elementem każdego dnia. Na uczelnię idę z muzyką na uszach, odpalam komputer, od razu włączam winampa, w internecie sprawdzam po drodze 5 serwisów dotyczących muzyki, staram się w miarę regularnie chodzić na koncerty (muzyczny katharsis), zacząłem pisać recenzje do gazety studenckiej. Interesuję się tym, odkrywam, polecam innym, dyskutuję, bo sprawia mi to wielką przyjemność. Wymiana opinii, niekoniecznie spór. Otwarta dyskusja, każdy wtrąca się, wchodzi innym w zdanie, żartujemy, uzasadniamy swoje opinie. Music-o-maniacy. Otwarcie przyznaję, że najlepszy kontakt mam z osobami, które dzielą te same gusta muzyczne, co ja. Bardziej chodzi tu jednak o taką niewidzialną więź. Podpisuję się więc obiema rękami pod tym co napisał Rysiek o wrażliwości muzycznej. Jestem osobą otwartą na wszystkie rodzaje muzyki, w swoim życiu przechodziłem różne fazy muzycznych fascynacji. Całkiem niedawno zrozumiałem "fenomen" tego zjawiska, teraz staram się słuchać wszystkiego, co ciekawe, innowatorskie, otwarty jestem na wszelkie propozycje, rekomendacje. QUOTE Ale jestem się w stanie bardzo pokłócić o muzykę. A ja właśnie nie mam w sobie tego zacięcia. Potrafię uzasadnić swoją opinię, ale jeżeli ktoś ma inne zdanie, to raczej to akceptuję. Nie staram się narzucać mu swoich poglądów, mimo że przeważnie jestem przekonany o swojej racji. QUOTE ludzie dobierają sobie znajomych, przyjaciół na zasadzie podobieństw. im bardziej ktoś jest do mnie podobny, tym bardziej go lubię i odwrotnie. Jest w tym sporo prawdy, ale nie do końca zgadzam się z Twoją opinią. Mam wielu przyjaciół, z którymi rozumiem się doskonale, mimo, że nie dzielimy wspónych zainteresowań i nie spędzamy ze sobą wiele czasu. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 06:08 |