Tytuł Siódmego Tomu (tak!), oficjalnie z JKRowling.com
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Tytuł Siódmego Tomu (tak!), oficjalnie z JKRowling.com
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Uznałam, że warte to jest osobnego tematu
![]() Kochani, wielkie święto dziś! J.K. Rowling znów otworzyła tajemnicze drzwi na swojej stronie, po to by tym razem po kilku kliknięciach we właściwej kolejności oraz rozwiązaniu jednej zagadki (a właściwie zagraniu w wisielca po prostu) dać nam coś, co według wszelkiego prawdopodobieństwa jest tytułem ostatniego, siódmego tomu ![]() Harry Potter and the Deathly Hallows czyli (w wolnym i bardzo dowolnym tłumaczeniu) Harry Potter i Święcenia Śmierci Edit: wiadomość najwyraźniej została potwierdzona, wszystkie portale HP podają że tak właśnie brzmi tytuł. Dodatkowo poniżej fota z mojego własnego kompa będąca niejako dowodem ![]() klik. Edit2 z ostatniej chwili: rzeczywiście, brytyjskie wydawnictwo HP, Bloomsbury, oficjalnie potwierdziło ten tytuł. Ten post był edytowany przez owczarnia: 21.12.2006 16:50 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Co w niczym nie zmienia faktu, że moje małe serduszko (które coraz bardziej cieszy się na myśl, że ludzie zawiodą się na Snapie już tak niedługo ) Co ty tam wiesz... ![]() QUOTE juz mi sie wszytko pomieszało ale obstawiałabym "smiertelne wycie" No przeca mówiłam, że "Harry Potter i Szyszymora" - tylko ten tego jakoś tak nie da się do rzeczy przyrównać... chociaż, dla chcącego nic trudnego! Ja bym się tak kurczowo nie trzymała tej cykliczności jeśli chodzi o tytuły - choć nie da się zaprzeczyć, że jest to wyraźnie powtarzalne - najprawdopodobniej nie przez przypadek (u Jo raczej NIC nie jest przez przypadek... chyba że mówimy o małych niedopatrzeniach). Więc nie można wykluczyć, że ostatni tytuł będzie zgodny z "symetrią". Ale, kurcze... jak dla mnie to wyglada raczej na miejsce... choć...hm.. niekoniecznie. Ale jakoś nie daje mi spokoju, że jest tu ta liczba mnoga - zakładając, że mamy do czynienia z rzeczownikiem (moim zdaniem bezapelacyjnie). Wiec cóż, w takim przypadku tytuł odnosiłby się kilku rzeczy - co burzy "symetrię" (buuu ![]() Edit: A co do tych dwóch domniemanych tytułów, to dla mnie zwyczajny szum informacyjny - bardzo, bardzo malutko... żeby nie powiedzieć zgoła NIC - jesli mówić tu o prawdopodobieństwie. Ten post był edytowany przez smagliczka: 25.12.2006 01:28 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:13 |